INFONET-468X60-BANNER

"Putevi" predstavljaju novi sistem za armiranje ravnih betonskih ploča

10.03.2009.

Srpski građevinari su na dobrom putu da povrate „stari sjaj“ ove izuzetno značajne privredne grane. Iako je investicioni bum delimično utihnuo pod pretećim naznakama krize, uprkos tome, renomirana domaća kompanija „Putevi“ prezentuje 12. marta na Građevinskom fakultetu novi, izuzetno ekonomičan sistem armiranja za ravne betonske ploče.

Izrasla iz domaćeg preduzeća „Putevi“ AD Užice, „Putevi“ su danas međunarodna kompanija sa razvijenom poslovnom aktivnošću kako u Rusiji tako i u EU.

U saradnji sa svojim partnerima iz Italije, Nemačke, Švajcarske i Velike Britanije, „Putevi“ su osvojili potpuno novu tehnologiju armiranja. Radi se o sistemu BAMTEC koji se 15 godina razvija kao originalna ideja ekonomičnog sistema armiranja za ravne betonske ploče, podove i zidove, a „Putevi“ su nosilac lisence za Srbiju, Rusiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Rumuniju i Bugarsku.

BAMTEC je akronim nemačkih reči: „tehnologija mašina za vezivanje armatura“, a zapravo podrazumeva celovit proces planiranja, proizvodnje i ugradnje armatura za sve vrste konstrukcija. Pojedinačno proizvedeni elementi armature, koji se isporučuju u rolnama, za tačno određene delove ploče sa različitim opterećenjima, umanjuju potrebnu organizaciju na gradilištu, a ugradnja je jednostavna i brza.

Laički govoreći, umesto dosadašnjih tabli armaturne mreže i tradicionalnog ručnog vezivanja armature, na građevinu se isporučuje „tepih“ BAMTEC – rolna armature, koja se prostim odmotavanjem polaže na pripremljenu oplatu i to sve, po meri svake građevine i svake ploče ponaosob! Zato sistem armiranja BAMTEC tehnologijom omogućava uštedu armature do 40% kao i uštedu vremena potrebnog za armiranje za 80% do 90%! Izuzetne performanse BAMTEC sistema dopunjava BEEPLATE kompatibilan sistem za izradu olakšanih armirano betonskih ploča velikih raspona.

Proizvodnja BAMTEC sistema vrši se na numerički upravljanim mašinama poslednje generacije. „Putevi“ su proizvodni pogon za region jugoistočne Evrope locirali u Kraljevu, a za Rusko tržište u Sočiju. Ukupna investicija u opremu iznosi oko 3 mililona evra.

Ovu izuzetno ekonomičnu inovaciju domaćim stručnjacima: projektantima, investitorima i izvođačima, predstaviće 12. marta u svečanoj Sali Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu ugledni predavači: ing. Franz Haussler (direktor Bamtec Nemacka i inovator Bamtec-a), Cornelia Aussem (direktor Bamtec Švajcarska), ing. Paolo Mannelli i ing. Mauro Mannelli (projektanti Bamtec Italija) i ing. Hyder Al Lamii (projektant Bamtec Engleska). Moderator seminara je Ivan Marinković, Direktor predstavništva „Putevi“ AD Užice u Milanu. Predavanje počinje u 10.15. obezbeđen je simultani prevod, a skup je otvoren za sve zainteresovane.

AGENDA

Poštovani,

Pozivamo Vas na REGIONALNI SEMINAR BAMTEC® I BEEPLATE®

Svečana sala Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ul. kralja Aleksandra, 73 / I sprat, 12. mart 2009.

AGENDA:

10:15 – 10.:45 Registracija*

11:00 – 12:30 Uvodna reč: Ivan Marinković – Direktor predstavništva PUTEVI AD Užice u Milanu ‐ Italija
Nemačka: ing. Franz Haussler – direktor BAMTEC Nemačka (inovator BAMTEC‐a)
Švajcarska: Cornelia Aussem – direktor BAMTEC Švajcarska

12:30 – 13.00 Kafe pauza

13:00 – 14:30 Italija: ing. Paolo Mannelli‐ projektant BAMTEC Italia
ing. Mauro Mannelli – projektant BAMTEC Italija
Engleska: ing. Hyder Al Lamii – projektant BAMTEC Engleska

14:30 – 15:00 Diskusija

15:00 – 16:00 Koktel

Za sva predavanja obezbeđen je simultani prevod.

ORGANIZATORI:

PUTEVI AD Užice, BAM AG i Haussler Ingenieure GmbH.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;