U Novom Sadu garaža kod Sinagoge, tržni centar umesto "Agrohema"

05.02.2009. |

U sredini bloka oko Sinagoge u Novom Sadu u planu je izgradnja garaže, što je u skladu sa konceptom urbanističkog uređenja svih blokova na Bulevaru oslobođenja od Železničke stanice do mosta, čime će biti rešen problem garažiranja u užem centru grada, a tu će biti postavljena i jedna zelena površina sa drvećem i klupama, najavio je direktor Zavoda za urbanizam Aleksandar Jevtić, nakon što je na jučerašnjoj (4. februar 2009. godine) sednici Skupštine grada usvojen Plan detaljne regulacije ovog dela grada.

Pored toga, po urbanističkim planovima koje su odbornici prihvatili, predviđeno je i izmeštanje fabrike mineralnog đubriva "Agrohem", na čijem će mestu biti izgrađen savremeni tržni centar, dok će na prostoru bivšeg kompleksa "Centroslavija" biti igrađeni poslovni objekati.

- Smatramo da će za grad biti od velike koristi izmeštanje fabrike "Agrohem", kao jednog od najvećih zagađivača u ekološkom smislu, kao i izgradnja savremenog tržnog centra na tom mestu. Grad ima nekoliko potencijalno velikih zagađivača, to su, pored "Agrohema", brodogradilište i rafinerija o čijem se preseljenju za sada ne može govoriti. Što se tiče bespravno podignutih objekata na prostoru koji obuhvataju Šumice I i II, oni neće biti rušeni, ali će oni objekti koji se nalaze van plana Šumica, u trasi gradske magistrale morati da se sruše - rekao je Jevtić.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...