PRIJAVA-468X60-BANNER

Kraljevo: Sutra ugovor za montažne kuće

29.11.2010. | B92

U Kraljevu za sada izgrađena samo jedna montažna kuća. Sutra se očekuje potpisivanje ugovora za ostale kuće. Koordinator Vlade za pomoć Kraljevu ministar Milan Marković je najavio da će isplata finansijske pomoći građanima čije su kuće potpuno uništene u zemljotresu, početi 10. decembra.

foto: montažna kuća strane proizvodnje

Marković je rekao i da će novac za pomoć onima kojima su kuće delimično oštećene, biti isplaćen posle Nove godine. U zavisnosti od stepena oštećenja biće deljen i građevinski materijal, a sutra će biti potpisan i ugovor sa proizvođačima montažnih kuća.

Stanari zgrade u Jug Bogdanovoj ulici su nakon sanacije počeli da se vraćaju u svoje stanove. No, po njihovom mišljenju, sanacija nije u popunosti urađena. Iz ovih ali i sličnih razloga, svi građani koji imaju pritužbi na rad komisija mogu da se obrate lokalnoj samoupravi, odnosno gradonačelniku.

Ministar Marković je najavio da će svi građani, kojima je Komisija utvrdila teža oštećenja, za objekte za čiju sanaciju su potrebni i projekti, dobiti građevinski materijal i novčana sredstva - od 100.000 i 120.000 dinara. Za težu sanaciju finansijska sredstva su već obezbeđena .

Građani će za objekte prve kategorije oštećenja dobiti kompletan građevinski materijal uz 20.000 dinara, za objekte druge kategorije 30.000 dinara uz građevinski materijal, a za treću kategoriju 40.000 dinara, ali se za njih čeka priliv novca.

Imajući u vidu važnost postavljanja montažnih kuća dobili smo odgovor da će sutra biti potpisan ugovor sa proizvođačima. Zastoja u potpisivanju ugovora nema, kažu u gradskoj upravi, jer su poštovane zakonske procedure i tražio se napovoljniji ponuđač. Odmah nakon potpisivanja kreće se u realizaciju posla.

Za sada se radi na izgradnji kuće porodici Stašić čiji su članovi postradali u zemljotresu, ali iz sredstava grada, pa bi ovaj objekat trebao da bude useljiv do kraja nedelje. Slobodna procena je da će ukoliko solidarnost bude i dalje prisutna tri četvrtine objekata biti potpuno sanirano već u prvoj polovini 2011. godine.

Više o isporuci montažnih kuća Kraljevu sa komentarima vidite na linku ispod.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;