PRIJAVA-468X60-BANNER

Nema osnova za poništavanje privatizacije fabrike Gradac

20.08.2010. | Blic

Pomoćnik valjevskog gradonačelnika Radivoje Milutinović rekao je juče (19.8.2010) radnicima Fabrike vijaka Gradac da nema osnova za poništavanje privatizacije te firme, koju je 2006. kupio Dušan Sekulić. Kako je Milutinović precizirao, to je stav Agencije za privatizaciju posle svih provera stanja u FV Gradac.

Stotinu od 265 zaposlenih radnika Gradca štrajkuje od 12. aprila tražeći isplatu višemesečnih zarada, povezivanje radnog staža i uplatu doprinosa za zdravstveno osiguranje. 

Milutinović kaže da je za septembar zakazano prvo ročište po krivičnim prijavama zaposlenih protiv rukovodstva fabrike, što, kako je ocenio, možda može kasnije biti osnov za poništavanje privatizacije. On podseća da je Privrednom sudu u Zrenjaninu, gde je odlukom Skupštine malih akcionara sada sedište firme, podnet zahtev za pokretanje stečaja u Gradcu, a najveći poverilac je druga firma Dušana Sekulića. 

Prema lokalnim elektronskim medijima, sudija je zakazao novo ročište i zatražio dodatne informacije, pa bi u septembru trebalo da bude doneta odluka o eventualnom pokretanju stečaja u Gradcu.

Prema Milutinovićevim rečima, taj zahtev (za stečajem) je i najveća nepoznanica da li će većinski vlasnik isplatiti zaostale zarade jer je svojevremeno štrajkačima ponudio plan reorganizacije kao način izlaska iz krize. Program reorganizacije podrazumevao je i otpuštanje viška od 150 zaposlenih, što su štrajkači odbili i tražili socijalni program sa otpremninama od 180 do 300 evra po godini staža, koji Sekulić nije prihvatio. 

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić obećao je valjevskim čelnicima da će ponovo pozvati na razgovor Dušana Sekulića kako bi pokušali da dođu do rešenja nagomilanih problema. 

Većinski vlasnik Gradca je zbog toga što se "lokalna vlast stavila na stranu štrajkača" i inicirao odluku o preseljenju sedišta firme u Zrenjanin.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;