Do novog vrtića za 3 meseca

10.08.2010. | Trimo inženjering

Modularni vrtić izgrađuje se od estetski funkcionalnih i energetski štedljivih jedinica koje mogu da se kombinuju po nahođenju.

Trimovi modularni vrtići predstavljaju rešenje i brz odgovor kad je u pitanju manjak prostora i povećana potražnja za dodatnim mestima. Montiraju se u vrlo kratkom roku, moguće već za mesec ili dva, u zavisnosti od broja odeljenja. Kvalitetna izrada omogućava upotrebu na duži rok.

Uvećavanje ili smanjenje objekata, proširenje ili sažimanje pojedinih jedinica ili promena njihove namene obavlja se se brzo i jednostavno, ističu u Trimu.

Nekoliko slovenačkih opština, problem sa manjkom prostora u vrtićima rešilo je nabavkom modularnih vrtića. Prošle godine, u Sloveniji su postavljena četiri Trimo modularna vrtića, koji danas predstavljaju prijatno i kreativno okruženje za boravak više od dvesta mališana.

Pre 15 godina počeli su da ih postavljaju u inostranstvu

Trimove modularne jedinice za izgradnju vrtića upotrebljene su još 1995. godine u Švajcarskoj. Od tada je Trimo, u saradnji sa partnerima po celoj Evropi, postavio više od trideset vrtića i škola od modularnih jedinica – između ostalog vrtiće u Oslu i Beču, te školu u Salcburgu. U 2008. godini, u Austriji je postavljeno deset vrtića od Trimo modularnih jedinica. U Sloveniji su prvi takav vrtić postavili prošle godine, u mestu Podpeč u opštini Brezovica kod Ljubljane.

Bezbednost i udobnost su zagarantovane

„Posebnih ograničenja pri gradnji vrtića i škola od modularnih jedinica nema. Naime, modularni vrtić je kao kućica od Lego kockica“,  kažu u Trimu. Izgrađen je od estetski funkcionalnih i kvalitetnih, energetski štedljivih jedinica, koje mogu da se spajaju u vrtiće ili škole sa jednim, dva ili deset, dvanaest – čak i više odeljenja. Izgrađeni su na jedan ili dva sprata. Bezbednost i udobnost prostora za boravak je, naravno, u skladu sa svim važećim propisima i standardima na području vrtića. „Imajući u vidu poboljšanje uslova za boravak dece i zaposlenih, sarađivali smo sa stručnjacima Fakulteta za arhitekturu u Ljubljani na razvoju mogućih arhitektonskih rešenja. Isto tako, pri proizvodnji, brinemo o upotrebi neškodljivih i energetski štedljivih materijala“,  ističu u Trimu.

Udobnost za decu, vaspitače i roditelje

Vrtići i škole od modularnih jedinica obezbeđuju/garantuju svu potrebnu udobnost – kako deci, tako i vaspitačima i roditeljima. Modularne jedinice su ekološke, bezbedne i natprosečno funkcionalne, a kvalitet boravka u njima ni po čemu se ne razlikuje od onoga u klasičnim ili montažno izgrađenim vrtićima i školama.

Estetsku funkcionalnost i energetsku uštedu Trimo modularnih vrtića možemo da uvećamo izborom sekundarnih krovova i različitih fasada i boja, koje mogu da se kombinuju na mnogo načina.

Vrtić za treći milenijum

Modularni vrtići su proizvod kome su u Trimu posvetili posebnu pažnju. Tržištu su ponudili celokupno rešenje koje uzima u obzir potrebe najmlađih. Sa željom da mališani odrastaju u čistom i energetski štedljivom okruženju, posebna pažnja posvećena je ekološkoj i energetskoj efikasnosti Trimo modularnih vrtića. Materijali od kojih su vrtići izrađeni su prirodni i proizvedeni od materijala neškodljivih po okruženje. Potrebnu energiju dobijaju iz obnovljivih prirodnih izvora, a može da se obezbedi i izgradnja celokupnog sistema solarne elektrane na krovu objekta.

Inovativno razmišljanje, trajan razvoj i odgovornost prema okruženju ostaju tako bitne smernice Trimovog delovanja.

Brzo postavljen, udoban i bezbedan, „Trimo modularni vrtić je vrtić za treći milenijum,“ kažu u Trimu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...