INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Do novog vrtića za 3 meseca

10.08.2010. | Trimo inženjering

Modularni vrtić izgrađuje se od estetski funkcionalnih i energetski štedljivih jedinica koje mogu da se kombinuju po nahođenju.

Trimovi modularni vrtići predstavljaju rešenje i brz odgovor kad je u pitanju manjak prostora i povećana potražnja za dodatnim mestima. Montiraju se u vrlo kratkom roku, moguće već za mesec ili dva, u zavisnosti od broja odeljenja. Kvalitetna izrada omogućava upotrebu na duži rok.

Uvećavanje ili smanjenje objekata, proširenje ili sažimanje pojedinih jedinica ili promena njihove namene obavlja se se brzo i jednostavno, ističu u Trimu.

Nekoliko slovenačkih opština, problem sa manjkom prostora u vrtićima rešilo je nabavkom modularnih vrtića. Prošle godine, u Sloveniji su postavljena četiri Trimo modularna vrtića, koji danas predstavljaju prijatno i kreativno okruženje za boravak više od dvesta mališana.

Pre 15 godina počeli su da ih postavljaju u inostranstvu

Trimove modularne jedinice za izgradnju vrtića upotrebljene su još 1995. godine u Švajcarskoj. Od tada je Trimo, u saradnji sa partnerima po celoj Evropi, postavio više od trideset vrtića i škola od modularnih jedinica – između ostalog vrtiće u Oslu i Beču, te školu u Salcburgu. U 2008. godini, u Austriji je postavljeno deset vrtića od Trimo modularnih jedinica. U Sloveniji su prvi takav vrtić postavili prošle godine, u mestu Podpeč u opštini Brezovica kod Ljubljane.

Bezbednost i udobnost su zagarantovane

„Posebnih ograničenja pri gradnji vrtića i škola od modularnih jedinica nema. Naime, modularni vrtić je kao kućica od Lego kockica“,  kažu u Trimu. Izgrađen je od estetski funkcionalnih i kvalitetnih, energetski štedljivih jedinica, koje mogu da se spajaju u vrtiće ili škole sa jednim, dva ili deset, dvanaest – čak i više odeljenja. Izgrađeni su na jedan ili dva sprata. Bezbednost i udobnost prostora za boravak je, naravno, u skladu sa svim važećim propisima i standardima na području vrtića. „Imajući u vidu poboljšanje uslova za boravak dece i zaposlenih, sarađivali smo sa stručnjacima Fakulteta za arhitekturu u Ljubljani na razvoju mogućih arhitektonskih rešenja. Isto tako, pri proizvodnji, brinemo o upotrebi neškodljivih i energetski štedljivih materijala“,  ističu u Trimu.

Udobnost za decu, vaspitače i roditelje

Vrtići i škole od modularnih jedinica obezbeđuju/garantuju svu potrebnu udobnost – kako deci, tako i vaspitačima i roditeljima. Modularne jedinice su ekološke, bezbedne i natprosečno funkcionalne, a kvalitet boravka u njima ni po čemu se ne razlikuje od onoga u klasičnim ili montažno izgrađenim vrtićima i školama.

Estetsku funkcionalnost i energetsku uštedu Trimo modularnih vrtića možemo da uvećamo izborom sekundarnih krovova i različitih fasada i boja, koje mogu da se kombinuju na mnogo načina.

Vrtić za treći milenijum

Modularni vrtići su proizvod kome su u Trimu posvetili posebnu pažnju. Tržištu su ponudili celokupno rešenje koje uzima u obzir potrebe najmlađih. Sa željom da mališani odrastaju u čistom i energetski štedljivom okruženju, posebna pažnja posvećena je ekološkoj i energetskoj efikasnosti Trimo modularnih vrtića. Materijali od kojih su vrtići izrađeni su prirodni i proizvedeni od materijala neškodljivih po okruženje. Potrebnu energiju dobijaju iz obnovljivih prirodnih izvora, a može da se obezbedi i izgradnja celokupnog sistema solarne elektrane na krovu objekta.

Inovativno razmišljanje, trajan razvoj i odgovornost prema okruženju ostaju tako bitne smernice Trimovog delovanja.

Brzo postavljen, udoban i bezbedan, „Trimo modularni vrtić je vrtić za treći milenijum,“ kažu u Trimu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;