INFONET-468X60-BANNER

Objavljen tender za prodaju jagodinske Industrije kablova

30.12.2008. | TANJUG

Agencija za privatizaciju raspisala je tender za prodaju Industrije kablova Jagodina, po početnoj ceni od 56,6 miliona evra, potvrđeno je sindikatu te firme.

Rok za dostvaljanje ponuda je 20. mart iduće godine, a kupac ima obavezu da zadrži proizvodnju izolovane žice i kablova najmanje deset godina, da investira najmanje 10,2 miliona evra u modernizaciju procesa proizvodnje u naredne tri godine i 1,2 miliona evra u zaštitu životne sredine i da u celosti prihvati minimalni socijalni program.

Uslovi su i da se kupac bavi delatnošću proizvodnje izolovane žice i kablova najmanje poslednje tri godine u kontinuitetu i da je ostvario poslovni prihod od najmanje 50 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini, a ako je reč o investitoru on treba da je ostvario poslovni prihod veći od 60 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini.

Prodaju se četiri fabrike u sastavu jagodinskog holdinga - Fabrika energetskih kablova, Fabrika Oprema, Fabrika telekomunikacijskih kablova i lak žice, Fabrika "Elmos" i Fabrika kablovskog pribora i inženjering u Dragocvetu.

Uz fabrike na prodaju su i Direkcija i biro i Društveni standard, d.o.o "Toplana" u restruktuiranju i d.o.o "Institut", čija je ukupna površina (građevinskih objekata) 182.493m2, a nalaze se na površini većoj od jedan hektar zemljišta.

Pisani zahtevi za kupovinu tenderske dokumentacije se podnose do 27. febraura, a dokumentacija će biti dostupna od 16. januara. Naknada za tendersku dokumentaciju je 10.000 evra.

Uz tender za Industriju kablova, raspisano je i javno nadmetanje za prodaju Fabrike provodnika u Rekovcu koja je u sastavu Industrije kablova, dok se raspisivanje javnog nadmetanja za fabriku u Despotovcu, očekuje uskoro, izjavio je predsednik sindikata "Kablova" i član tenderske komisije Dragan Rajić.

Uz stimulativnu otpremninu Vlade Srbije iz Industrije kablova odlaze 493, a ostaje 2.300 radnika, podsetio je Rajić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;