INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zlatibor: 20 mil EUR za novi sportski kompleks sa 20 fudbalskih terena

22.02.2023. | Radio Luna

Iza hotela Tornik na Zlatiboru, uz trasu panoramske žičare Gold gondole, biće izgrađen novi sportski kompleks. Neki pripremni radovi su već završeni, kao i projekat za sportski kompleks, a gradnja kreće uskoro.

Novi sportski kompleks na Zlatiboru

Novi sportski kompleks na Zlatiboru (Foto: Facebook/Milan Stamatović)

Biće izgrađeno 20 fudbalskih igrališta sa prirodnom i veštačkom podlogom, uz zatvorene i otvorene terene, sa pratećim infrastrukturnim objektima, najavljuju iz opštine Čajetina.

- Biće na raspolaganju svim hotelijerima na Zlatiboru, da mogu da upotpune svoju ponudu. Vrednost ove značajne investicije bi trebalo da bude nešto više od 20 mil EUR. Glavni deo tih sredstava izdvojili bismo iz budžeta opštine Čajetina, a Vlada Srbije i resorno ministarstvo bi kroz svoje fondove pokrili deo troškova, izjavio je predsednik opštine Milan Stamatović za Zlatiborske vesti.

U okviru kompleksa će biti izgrađen i jedan veći zatvoreni sportski teren za utakmice evropskog ranga, prenosi Radio Luna.

Ovaj kapitalni poduhvat bi, prema navodima lokalne samouprave, trebalo da doprinese razvoju sportskog turizma na Zlatiboru kako bi parirao inostranim vodećim centrima (kakva je Antalija) u uslovima za pripreme ekipa.

Predstavnici opštine Čajetina su i ove godine posetili Antaliju, jedan od vodećih centara sportskog turizma.

- Samo na području Beleka, gde smo bili smešteni, ima preko 100 hotela sa pet zvezdica. Prošle godine u Antaliji bilo je preko 1.500 fudbalskih kampova, naveo je direktor direktor Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor Nikola Novaković poručivši da je neophodno da sportski tereni nakon izgradnje budu održavani na pravi način.

- Ove godine kreće izrada projektne dokumentacije za izgradnju golf terena na Zlatiboru, izjavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović koji je bio član delegacije na studijskom putovanju u Antaliji u Turskoj tokom koje su posetili i Golf club resort.

Turistička organizacija Zlatibor najavila je i posetu Austriji, podneblju sličnom Zlatiboru po vremenskim okolnostima i nadmorskoj visini, radi uvida u drenažu, grejanje, održavanje terena.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;