INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kako smanjiti potrošnju čelika u površinskom bušenju?

28.09.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Suočeni smo sa sve većim nedostatkom čelika, poskupljenjima, teškoj nabavci, dugim rokovima isporuke... Kroz inteligentnije poslovanje i korišćenje prednosti inovativnih rešenja moguće je delom prevazići sve nabrojane izazove i izbeći probleme u procesu rada u površinskom bušenju.

Rezultat  bušenja krunom Ninja je pravilna i prava rupa

Rezultat  bušenja krunom Ninja je pravilna i prava rupa (Foto: IKT)

Kruna za površinsko bušenje Ninja bit je savršeno i svestrano rešenje za većinu aplikacija za bušenje tvrdog kamena i dostupna je u veličinama u rasponu od 48 do 64mm.

U pitanju je zaštićeni proizvod kompanije Padley & Venables iz Velike Britanije (vodeći proizvođač visokokvalitetnih alata za upotrebu u industriji bušenja, vađenja kamena, rudarstva, tunela, građevinarstva i rušenja), čiji je IKT generalni distributer za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Kosovo i Albaniju.

Kruna Ninja je posebno dizajnirana za bušenje krečnjaka i srednje tvrdih materijala, kroz koje brzo napreduje, a upuštena glava omogućava brzo izbacivanje materijala pri bušenju. Osnovne prednosti su čeona površina koja sadrži posebne ugaone žlebove i dublji bočni žlebovi za ispiranje.

Ovi žlebovi služe za odvođenje viška kamenog materijala, a rezulatat je povećanje brzine bušenja. Navedeni otvoreni dizajn omogućava kamenu da padne u prazninu između tri vrha pre nego što se zdrobi, što dodaje stabilnost smera bušenja i pomaže u kreiranju ravnije rupe. Rezultat bušenja krunom Ninja je pravilna i prava rupa.

Uz krune Ninja štedi se pribor i nema potrebe za sekundarnim bušenjem

Uz krune Ninja štedi se pribor i nema potrebe za sekundarnim bušenjem (Foto: IKT)

Ravno bušenje koje se postiže upotrebom krune Ninja doprinosi da se smanji opterećenje na ostatak bušaće garniture u nizu: smanjuje se naprezanje i savijanje na šipkama, spojnicama i usadnicima, što doprinosi manjem broju lomova i pucanja. Ravnije rupe takođe smanjuju potrebu za skupim sekundarnim bušenjem i miniranjem, što je često slučaj sa odstupajućim rupama.

Konačno dolazimo do odgovora na postavljeno pitanje sa početka: Ninja krune smanjuju ukupnu potrošnju čelika za bušenje kroz štednju već postojećeg pribora i nepotrebnost naknadnih sekundarnih bušenja. Ovo je važna prednost za rudarske primene gde su najvažniji faktori profitabilnosti efikasna operacija bušenja i stroga kontrola troškova.

Krune Ninja su zaslužile dobre kritike na terenu, kontaktirajte stručno osoblje IKT-a kako biste postigli uštedu i unapredili svoje poslovanje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;