INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Uskoro u Sarajevu regionalna konferencija ''Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu''

16.09.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Sarajevo će i ove godine biti domaćin XII po redu regionalne naučno stručne konferencije iz domena građevinarstva i arhitekture. ''Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu'' naziv je konferencije koja će se održati 4. i 5.10.2022. u Hotelu Hills. Ulaz je besplatan, a prijave su obavezne.

Biće prezentovani projekti, inovacije i trendovi

Biće prezentovani projekti, inovacije i trendovi (Foto: Sfera)

Konferencija se sastoji iz dva dela, sajamskog i naučnog. Sponzori i partneri konferencije su tržišni lideri kada su u pitanju otvori u građevinarstvu, pa će putem prezentacija i izložbenih štandova ukazati na novitete i sisteme koji doprinose razvoju sektora otvora u građevinarstvu.

Generalni sponzor je kompanija Feal d.o.o.

Sponzori su: Alumil Yu Industry A.D, Profine BH d.o.o, Tkk, Sika BH d.o.o, Deceuninck d.o.o, Kovinoplastika d.o.o, T&B Investment d.o.o.

Partneri, izlagači i prijatelji: Kristal d.o.o, Emerus d.o.o, Velux d.o.o, Men d.o.o, Ytong BH d.o.o, Tuyap-International Trade Fair, Euroroal d.o.o, Schachermayer d.o.o, GeoINOVA d.o.o, Vbh d.o.o, Gealan d.o.o, Pressglass d.o.o, Reynaers Aluminium, Aluplast d.o.o.

Na štandovima će biti prikazani noviteti u građevinarstvu

Na štandovima će biti prikazani noviteti u građevinarstvu (Foto: Sfera)

I ova konferencija će ugostiti regionalne stručnjake, vrhunske arhitekte i biroe, kao i govornike koji će tokom dva dana prezentovati projekte, inovacije i trendove, a ovde možete videti sve predavače.

Drugog dana konferencije biće održana i panel diskusija o temi konferencije, a zaključci koji budu donešeni biće poslati vladinim institucijama na razmatranje, pa će isti biti začetak zajedničke saradnje Univerziteta i privrednog sektora u cilju poboljšanja edukacije kadra i struke.

Cilj organizatora osim konferencijskog i edukativnog dela je i da osigura učesnicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapređenja poslova.

Organizator događaja je kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Mašinskim fakultetom Zenica, Građevinskim fakultetom Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Mostar, Arhtektonskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, TÜV NORD Adriatic d.o.o, ift Hrvatska d.o.o. Zagreb, a u partnerstvu sa Institutom za standardizaciju BiH.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 15.07.2024.
Bez podzemne garaže džaba vam trud.
Darko 08.07.2024.
Prvo je potrebno uraditi trijažu. Ko je gra...
Zar 06.07.2024.
Nisu dovoljne zarobljene zivotinje u zoološ...
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...

;