INFONET-468X60-BANNER

Uskoro u Sarajevu regionalna konferencija ''Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu''

16.09.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Sarajevo će i ove godine biti domaćin XII po redu regionalne naučno stručne konferencije iz domena građevinarstva i arhitekture. ''Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu'' naziv je konferencije koja će se održati 4. i 5.10.2022. u Hotelu Hills. Ulaz je besplatan, a prijave su obavezne.

Biće prezentovani projekti, inovacije i trendovi

Biće prezentovani projekti, inovacije i trendovi (Foto: Sfera)

Konferencija se sastoji iz dva dela, sajamskog i naučnog. Sponzori i partneri konferencije su tržišni lideri kada su u pitanju otvori u građevinarstvu, pa će putem prezentacija i izložbenih štandova ukazati na novitete i sisteme koji doprinose razvoju sektora otvora u građevinarstvu.

Generalni sponzor je kompanija Feal d.o.o.

Sponzori su: Alumil Yu Industry A.D, Profine BH d.o.o, Tkk, Sika BH d.o.o, Deceuninck d.o.o, Kovinoplastika d.o.o, T&B Investment d.o.o.

Partneri, izlagači i prijatelji: Kristal d.o.o, Emerus d.o.o, Velux d.o.o, Men d.o.o, Ytong BH d.o.o, Tuyap-International Trade Fair, Euroroal d.o.o, Schachermayer d.o.o, GeoINOVA d.o.o, Vbh d.o.o, Gealan d.o.o, Pressglass d.o.o, Reynaers Aluminium, Aluplast d.o.o.

Na štandovima će biti prikazani noviteti u građevinarstvu

Na štandovima će biti prikazani noviteti u građevinarstvu (Foto: Sfera)

I ova konferencija će ugostiti regionalne stručnjake, vrhunske arhitekte i biroe, kao i govornike koji će tokom dva dana prezentovati projekte, inovacije i trendove, a ovde možete videti sve predavače.

Drugog dana konferencije biće održana i panel diskusija o temi konferencije, a zaključci koji budu donešeni biće poslati vladinim institucijama na razmatranje, pa će isti biti začetak zajedničke saradnje Univerziteta i privrednog sektora u cilju poboljšanja edukacije kadra i struke.

Cilj organizatora osim konferencijskog i edukativnog dela je i da osigura učesnicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapređenja poslova.

Organizator događaja je kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Mašinskim fakultetom Zenica, Građevinskim fakultetom Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Mostar, Arhtektonskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, TÜV NORD Adriatic d.o.o, ift Hrvatska d.o.o. Zagreb, a u partnerstvu sa Institutom za standardizaciju BiH.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;