INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U oktobru se održava peti međunarodni kongres i izložba Održiva arhitektura - energetska efikasnost

11.07.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Peti put se u Srbiji održava međunarodna manifestacija i kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST. Predavanja 10 eminentnih arhitekata i stručnjaka, predavača iz celog sveta, autoriteta u ovoj oblasti, reprezentativna izložba njihovih radova, izložba radova i radionice za mlade arhitekte, kao i 2. međunarodni arhitektonski konkurs MIKRO EKO KUĆA, daće odgovor na pitanje: Zašto su održiva arhitektura i energetska efikasnost postale tako važne u svetu?

Kongres i izložba Održiva arhitektura - energetska efikasnost (Foto: Kongres SAEE 2022.)

U izuzetnim, multifunkcionalnim prostorima Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, kongres će biti održan 7, 8. i 9. oktobra 2022. godine.

Obuhvatiće značajne teme sa fokusom na održivi i ekološki pristup u arhitekturi i dizajnu uz korišćenje obnovljivih izvora energije. Kroz recentne projekte i studije, domaćoj javnosti će se približiti svetski savremeni tokovi u arhitekturi, nove metode i zelene tehnologije, korišćenje i primena svih vidova obnovljivih izvora energije u arhitektonskom projektovanju i gradnji, kao i odabir odgovarajućih energetski efikasnih i inteligentnih sistema, nezagađujućih i recikliranih materijala, proizvoda, aparata i opreme, pa sve do krajnje realizacije objekata i njihovog održavanja.

Značajan segment Kongresa biće posvećen bioklimatskoj i energetskoj rehabilitaciji postojećih zgrada savremenim mogućnostima upotrebe drveta kao i recikliranih materijala.

Kongres je prilika da se razmene iskustva sa najznačajnijim svetskim i domaćim predavačima i stvaraocima, kroz interakciju sa učesnicima Kongresa, arhitektima, inženjerima i stručnjacima iz različitih oblasti, urbanistima, dizajnerima, umetnicima, studentima iz Srbije, regiona i Evrope, građanskim inicijativama i kreativnom zajednicom kao pokretačima zelene ekonomije i kreativnih industrija.

Kongres će, putem vebinara, imati priliku da vidi preko 3000 arhitekti, građevinskih, elektro i mašinskih inženjera, specijalista termotehnike i svih ostalih oblasti koje se odnose na ekološki održiv razvoj.

Više informacija o kongresu može se naći na sajtu www.congress-saee.com

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;