PRIJAVA-468X60-BANNER

Kako sprečiti stvaranje buđi?

08.06.2022. | Gradjevinarstvo.rs

STYROCOAT  je proizvod na bazi polistirena koji zauvek sprečava stvaranje buđi. On podiže temperaturu unutrašnje površine zida iznad tačke kondenzacije eliminišući tako zauvek uslove za stvaranje vlage i buđi, patogenih mikroorganizama i mikrotoksina koji često uzrokuju infekcije respiratornih organa.

STYROCOAT rešava problem unutrašnje kondenzacije

STYROCOAT rešava problem unutrašnje kondenzacije (Foto: Ultimo)

U pitanju je glatki zidni malter otporan na visoke temperature, predviđen za unutrašnju upotrebu. Sastoji se od veziva slabog mirisa, specijalnih aditiva i visoke termičke otpornosti zahvaljujući čemu ima izuzetno nizak koeficijent toplotne provodljivosti.

Sa debljinom od 4mm i prosečnom temperaturom unutra-spolja od 5-20°C i 65% R.H, STYROCOAT rešava problem unutrašnje kondenzacije i stvaranja buđi nastale usled hladnog mosta ili loše zidne izolacije.

Priprema podloge

Sve podloge treba pažljivo pripremiti prema uputstvu za pranje i čišćenje, u zavisnosti od priprode prljavštine na površini koja se tretira. Kada je prisutna buđ, potrebno je tretirati adekvatnim sredstvom.

Styrocoat zidni malter (Foto: Ultimo)

Nanošenje

Nazubljenom gletaricom nanosi se početni sloj koji je minimum 2mm debljine. Potrebno je najmanje 24 sata da se osuši prvi sloj, nakon koga se nanosi drugi sloj pomoću obične gletarice, popunjavanjem udubljenja koja su nastala nazubljenom gletaricom. Nakon sušenja od 24 sata, svaki nedostatak se lako može otkloniti laganim trljanjem špahtlom. Zatim sledi gletovanje i krečenje.

Za više informacija kontaktirajte iskusni tim kompanije ULTIMO.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;