INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Održana Sedma srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture

23.03.2022. | Gradjevinarstvo.rs

U Beogradu je 22. marta 2022. godine održana Sedma srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture u punoj sali hotel Metropol Palace i sa još sto pedeset učesnika koji su konferenciju pratili online.

Sedma srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture

Sedma srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture (Foto: TGI Group International)

Sedma srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture sa sigurnošću možemo reći da je događaj sa tradicijom koji svi iščekuju, a ove godine se tražila i karta više. Govornici i gosti konferencije bili su kako iz Srbije, tako i iz Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Grčke, Engleske, Francuske, Kanade i Amerike.

Ministar Tomislav Momirović je otvorio konferenciju video porukom ističući da je uopšte govoriti o temi nekretnina i infrastrukture već privilegija. Ministar je rekao da će se još više ulagati u ovaj sektor, kao i da će se otvarati nova radna mesta. Ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture skupu se obratila državna sekretarka Aleksandra Damjanović koja je napomenula da je Republika Srbija, na  poslednjoj objavljenoj Doing Business listi Svetske banke, od 186 zemalja na svetu, na devetom mestu po brzini izdavanja građevinskih dozvola.

Među istaknutim panelistima bili su Aleksandar Antić, Mihailo Vesović, Mario Kijanović, Ary Naim, Paul Hickey, Vasilije Jaukovic, kao i Vladimir Vasić koji je moderirao panel. Dubravka Djedović Negre je učestovala na panelu gde se govorilo o investicijama i mogućnostima rasta u ovom sektoru. O budućim, kako su svi ocenili, ambicioznim ali realnim planovima, vezano za glavni grad govorio je Goran Vesić, kao i istaknuti arhitekta Marko Stojčić. Na temu komercijalnog i stambenog razvoja u Srbiji i u regionu govorili su Stylianos Tsoktouridis, Ervin Pašanović, Bryan Beaton i drugi.

Konferenciju je završio panel procenitelja koji su svoja iskustva podelili sa prisutnima, kao i razgovorom među sobom, panel je moderirala Danijela Ilić, a među panelistima je govorio i Dejan Hadzić ispred Ministarstva finansija.

Na konferenciji su govorili istaknuti stručnjaci

Na konferenciji su govorili istaknuti stručnjaci (Foto: TGI Group International)

 

Konferencija se osvrnula na događaje u svetu, porast cena, nepovoljnu situaciju za investitore, kao i na činjenicu da građevinska industrija u velikoj meri zavisi od uvoza, pa se očekuje dalji rast cena nekretnina zbog porasta cena izgradnje, cena uvoznih materijala, ali i zbog manjka radnika.

Više panela govorilo je o važnosti teme zelena gradnja, benefitima koje takva gradnja može doneti kroz nekoliko godina, kao i važnost da stanovništvo bude više informisano o ovome, ne samo kao trendu, već i nečemu što doprinosi kvalitetu života.
Konferencija je pobrala divne utiske gostiju koji sa radošću iščekuju sledeću.

Pokrovitelji konferencije su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Društvo procenitelja Srbije, Evropska banka za investicije, Savet stranih investitora, Nacionalno udruženje procenitelja, Privredna komora Srbije i Udruženje samostalnih sudskih veštaka i procenitelja vrednosti nepokretnosti.

Veliku zahvalnost organizatori duguju sponzoru Komercijalnoj banci, kao i suporteru Alumil Yu Industry, oni su pomogli da se ova konferencija održi, kao i da gosti uživaju u dobroj atmosferi.

Medijski sponzori konferencije su Halo oglasi nekretnine, portal E2, Beobuild.rs, Sasomange.rs, Ekapija, Kancelarijainfo.rs i Gradjevinarstvo.rs.

O organizatoru

Simeon G. Tsomokos SA iz Grčke osnovao je afilijaciju u Beogradu, TGI Group International 2000. godine, koja pruža usluge korporativnih komunikacija na srpskom tržištu. U bliskoj saradnji sa matičnom atinskom kompanijom, TGI Group International nudi domaćim i međunarodnim klijentima kvalitetne usluge u oblasti komunikacija, radi lakšeg ostvarenja njihovih poslovnih ciljeva. TGI Group International je postao važan poslovni partner kako za međunarodne kompanije koje žele da uspostave ili konsoliduju svoje prisustvo u Srbiji, tako i za lokalne kompanije koje žele da se prošire i postanu konkurentne na regionalnom i međunarodnom tržištu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;