IZOLACIJA-468X60-BANNER

Na dan opštine Vračar otvara se skver Milene i Gage

06.09.2021. | Politika

Ilustracija (Foto: Unsplash.com)

Odlukom Skupštine grada skver na uglu Mileševske i Cara Nikolaja će se zvati po našim glumcima Mileni Dravić i Draganu Nikoliću - Skver Milene i Gage, a otvoriće se na Dan opštine Vračar, 14.oktobra.  Radovi su završeni dve nedelje pre roka, a ostalo je samo da se posadi šest stabala u oktobru. Planira se i uređenje fasada na okolnim zgradama, kako navodi zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je takođe istakao da su ovi glumci veoma značajni za razvoj beogradskog duha, kulture i društva. 14. oktobra se navršava tri godine od smrti Milene Dravić, što je po odluci Grada Beograda vreme koje je potrebno da prođe da bi neko dobio ulicu ili trg.

Glumci Beogradskog dramskog pozorišta će 17. septembra ,u večernjem terminu, napraviti omaž Mileni i Gagi i na taj način će se odužiti svojim kolegama.
Na skveru će biti postavljena i skulptura „Obraz uz obraz”, po kultnoj emisiji koja je emitovana još sedamdesetih godina prošlog veka.

Površina skvera je 850 kvadratnih metara.
Prema rečima Milana Nedeljkovića, predsednika opštine Vračar, jednom godišnje biće organizovano igranje pozorišnih predstava i matinea na ovom mestu, kako bi to postalo mesto okupljanja svih građana Vračara u budućnosti.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


BAUDER-300X250-BANNER
IZOLACIJA-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...