IZOLACIJA-468X60-BANNER

Na dan opštine Vračar otvara se skver Milene i Gage

06.09.2021. | Politika

Ilustracija (Foto: Unsplash.com)

Odlukom Skupštine grada skver na uglu Mileševske i Cara Nikolaja će se zvati po našim glumcima Mileni Dravić i Draganu Nikoliću - Skver Milene i Gage, a otvoriće se na Dan opštine Vračar, 14.oktobra.  Radovi su završeni dve nedelje pre roka, a ostalo je samo da se posadi šest stabala u oktobru. Planira se i uređenje fasada na okolnim zgradama, kako navodi zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je takođe istakao da su ovi glumci veoma značajni za razvoj beogradskog duha, kulture i društva. 14. oktobra se navršava tri godine od smrti Milene Dravić, što je po odluci Grada Beograda vreme koje je potrebno da prođe da bi neko dobio ulicu ili trg.

Glumci Beogradskog dramskog pozorišta će 17. septembra ,u večernjem terminu, napraviti omaž Mileni i Gagi i na taj način će se odužiti svojim kolegama.
Na skveru će biti postavljena i skulptura „Obraz uz obraz”, po kultnoj emisiji koja je emitovana još sedamdesetih godina prošlog veka.

Površina skvera je 850 kvadratnih metara.
Prema rečima Milana Nedeljkovića, predsednika opštine Vračar, jednom godišnje biće organizovano igranje pozorišnih predstava i matinea na ovom mestu, kako bi to postalo mesto okupljanja svih građana Vračara u budućnosti.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;