PRIJAVA-468X60-BANNER

Na dan opštine Vračar otvara se skver Milene i Gage

06.09.2021. | Politika

Ilustracija (Foto: Unsplash.com)

Odlukom Skupštine grada skver na uglu Mileševske i Cara Nikolaja će se zvati po našim glumcima Mileni Dravić i Draganu Nikoliću - Skver Milene i Gage, a otvoriće se na Dan opštine Vračar, 14.oktobra.  Radovi su završeni dve nedelje pre roka, a ostalo je samo da se posadi šest stabala u oktobru. Planira se i uređenje fasada na okolnim zgradama, kako navodi zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je takođe istakao da su ovi glumci veoma značajni za razvoj beogradskog duha, kulture i društva. 14. oktobra se navršava tri godine od smrti Milene Dravić, što je po odluci Grada Beograda vreme koje je potrebno da prođe da bi neko dobio ulicu ili trg.

Glumci Beogradskog dramskog pozorišta će 17. septembra ,u večernjem terminu, napraviti omaž Mileni i Gagi i na taj način će se odužiti svojim kolegama.
Na skveru će biti postavljena i skulptura „Obraz uz obraz”, po kultnoj emisiji koja je emitovana još sedamdesetih godina prošlog veka.

Površina skvera je 850 kvadratnih metara.
Prema rečima Milana Nedeljkovića, predsednika opštine Vračar, jednom godišnje biće organizovano igranje pozorišnih predstava i matinea na ovom mestu, kako bi to postalo mesto okupljanja svih građana Vračara u budućnosti.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Irena 30.09.2022.
Svaka cast, pozeljno sto vise slicnih ideja...
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...

;