INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Grad Beograd konkurisao za dodatna sredstva kako bi se pomoglo građanima da unaprede energetsku efikasnost stambenih objekata

21.05.2021. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, u ime Grada, izrazio je  zadovoljstvo i podržao aktivnosti Ministarstva rudarstva i energetike, koje je prepoznalo potrebu i raspisalo javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, koji sprovode jedinice lokalne samouprave.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Grad Beograd je danas podneo prijavu za ovaj konkurs i time uzeo učešće u njemu. Cilj programa energetske sanacije jeste pružanje finansijske pomoći i podsticaja fizičkim licima koja ulažu u unapređenje energetskih svojstava toplotne izolacije zidova, krovova, podruma zamenom spoljnih okvira, naročito prozora, radi unapređenja energetskih karakteristika objekata i poboljšanja komfora života građana - istakao je gradonačelnik Radojičić.

Kako je gradonačelnik pojasnio, indirektni cilj jeste da se u narednom periodu podstaknu sve jedinice lokalne samouprave da pruže podršku svojim sugrađanima u podizanju kvaliteta njihovih stambenih objekata kroz različite programe i projekte.

- Pored toga, značajno je što se uključujemo i radimo na unapređenju energetske efikasnosti koja je jedan od važnih segmenata zaštite životne sredine - zaključio je gradonačelnik Radojičić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;