INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ovlaživač vazduha TTK60E - rešenje za sprečavanje stvaranja buđi i vlage

29.07.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Leti, kada topao i vlažan vazduh pokušava da prodre u stambene i kancelarijske prostore, odvlaživač vazduha TTK 60 E pravo je rešenje. Opremljen automatskom higrostatskom kontrolom i snažnih performansi, elegantnog dizajna i visokim nivoom komfora upravljanja, sprečava stvaranje zagušljivog i vlažnog vazduha; fleke od plesni više nisu problem. Održava dnevne boravke i kancelarije pouzdano suvim.  

Ovlaživač vazduha TTK60E - rešenje za sprečavanje stvaranja zagušljivosti i vlage

Kapi kondenzata koje se prvo pojavljuju u kuhinji i kupatilu na pločicama i zidovima, su upravo i prvi glasnici koji signaliziraju da je vlaga u dnevnim sobama previsoka. Bolje je da se ne čeka da do ovoga dođe, odnosno da vas prve spore crne plesni izveste o uspešnom završetku njihovog naseljavanja, već je mnogo bolje da se briga o vlazi poveri odvlaživaču TTK 60 E

Najviše problema sa vlagom imaju loše izolovane kuće, kuće u kojima se ne boravi stalno (npr. vikendice) kao i kuće koje imaju neujednačeno grejanje (npr. TA peći, kvarcne grejalice itd.). 

Ako nema vlage u stanu ili kući, a donese se odluka o renoviranju, može se očekivati da se pojavi vlaga jer svaki malter isparava jer sadrži tone i tone vode. Dakle vlaga ponovo mora izaći napolje. Naravno da se provertravanjem prostora kao i njegovim grejanjem isušuju vazduh pa i zidovi, ali vlaga uvek negde mora izaći i sa ovim metodama to nije uvek rešenje.

Više o Rovex Inženjering ovlaživačima i mernim instrumentima pogledajte ovde.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
TENGE-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;