INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Teku pripreme za grejnu sezonu - Investicioni radovi u jeku

03.09.2019. | B92

Rade Basta, v .d. direktora JKP Beogradske elektrane, obišao je najveća gradilišta u okviru investicionih radova koji se sprovode u tekućem remontnom periodu i tom prilokom poručio nadležnim izvođačima da svi radovi moraju biti završeni i pre predviđenih projektovanih rokova kako bi sistem daljinskog grejanja grada Beograda bio spreman za predstojeću grejnu sezonu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Stanovi građana Beograda ne smeju da budu hladni, moramo da im pružimo uslugu koju zaslužuju, pa čak ako bude bilo potrebe, i pre zvaničnog početka grejne sezone 15. oktobra. Gotovo svakodnevno obilazim gradilišta po Beogradu i na sve načine pružam podršku radnicima na terenu - istakao je Basta.

Tom prilikom Basta je proverio kako se odvijaju radovi u Ulici Savski nasip u kojoj se gradi veliki magistralni toplovod od toplane „Novi Beograd" do mosta Gazela, radove na toplani „Resnik" u kojoj je u toku obimna rekonstrukcija, u Teodora Drajzera u kojoj se gradi toplovod zbog povezivanja grejnih područja, kao i u Ljutice Bogdana gde se takođe gradi toplovod zbog toplifikacije i gašenja kotlarnica na Senjaku, saopšteno je iz JKP Beogradske elektrane.

- Jedan od prioriteta Beogradskih elektrana je zaštita životne sredine. Ulažemo maksimalne napore da našim sugrađanima obezbedimo što čistiji vazduh. Do sada je ugašeno više od 1.200 kotlarnica širom Beograda koje su kao energent koristile tečna goriva - mazut i dizel, ali i čvrsto gorivo - ugalj. Do početka grejne sezone biće završena potpuna rekonstrukcija kotlarnice „Resnik" u koju je uloženo dva miliona evra. Pored zamene kotlovskih postrojenja ugradnjom kotlova visoke efikasnosti i pouzdanosti, biće modernizovano upravljanje kotlarnicom, pa čak i zamenjeni dimnjaci - zaključio je Basta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;