PRIJAVA-468X60-BANNER

Počela sanacija dvorane "Aleksandar Nikolić"

21.06.2019. | Tanjug

Rekonstrukcija dvorane „Aleksandar Nikolić" u sklopu sportskog kompleksa „Pionir" počela je danas (21.06.2019). Vrednost radova iznosi dva miliona evra i biće završeni do kraja septembra, a kako je najavljeno, biće uređen i plato ispred te hale na kome će biti otkrivena bista Aleksandra Nikolića, košarkaškog stručnjaka po kome je hala dobila ime 2016. godine.

Hala trenutno može da primi 5.600 posetilaca, s teleskopskim tribinama ukupno 6.300, a zamenom postojećih stolica kapacitet sedećih mesta biće povećan na više od 8.000, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, i dodao da povećanje kapaciteta hale neće menjati gabarite objekta.

Pored novih sedišta i teleskopskih tribina, radovi će obuhvatiti i zamenu parketa, koševa, servis sistema za klimatizaciju, ugradnju novih video ekrana i rezultatskih semafora, kao i osvetljenja i signalnih lampi.

Na objektu će, osim toga, biti izvedena zamena elektroinstalacija, izolaterski radovi i zamena unutrašnje stolarije, kao i rekonstrukcija toaleta i VIP loža.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Kompletna sanacija će biti urađena po FIBA standardima i ovde će moći da se igraju sva košarkaška takmičenja. Nažalost, s obzirom da skoro pet decenija ovde nije rađena temeljna rekonstrukcija, došli smo u situaciju da je maltene bilo nemoguće da se ovde igraju međunarodna takmičenja. Posle ove rekonstrukcije, takva takmičenja će ponovo moći da se održavaju - rekao je Vesić.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić je najavio da će biti uređen i plato ispred hale „Aleksandar Nikolić" na kome će se nalaziti bista Aleksandra Nikolića.

Rekonstrukcija dvorane „Aleksandar Nikolić" deo je priprema tog objekta za sve strože standarde u organizaciji međunarodnih sportskih događaja, pa će u tom smislu posebna pažnja biti posvećena unapređenju sistema za bezbednost posetilaca, protivpožarnih mehanizama, evakuacionih prolaza i prateće signalizacije.

U okviru krovne konstrukcije biće urađena sanacija i zaštita čelične konstrukcije, zamena oštećenih limenih elemenata i izgradnja novih „mačijih" staza za pristup reflektorima.

Nove teleskopske tribine imaće nešto veći kapacitet od dosadašnjih, biće ukupne dužine 47 metara, imaće eletro-pogon i sastojaće se od 15 sedećih redova.

Sportski kompleks "Pionir" otvoren je u maju pre 46 godina, po projektu arhitekata Dragoljuba i Ljiljane Bakić.

Kompleks se sastoji od dve dvorane, velike hale „Aleksandar Nikolić" i manje Ledene dvorane.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;