IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Počela sanacija dvorane "Aleksandar Nikolić"

21.06.2019. | Tanjug

Rekonstrukcija dvorane „Aleksandar Nikolić" u sklopu sportskog kompleksa „Pionir" počela je danas (21.06.2019). Vrednost radova iznosi dva miliona evra i biće završeni do kraja septembra, a kako je najavljeno, biće uređen i plato ispred te hale na kome će biti otkrivena bista Aleksandra Nikolića, košarkaškog stručnjaka po kome je hala dobila ime 2016. godine.

Hala trenutno može da primi 5.600 posetilaca, s teleskopskim tribinama ukupno 6.300, a zamenom postojećih stolica kapacitet sedećih mesta biće povećan na više od 8.000, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, i dodao da povećanje kapaciteta hale neće menjati gabarite objekta.

Pored novih sedišta i teleskopskih tribina, radovi će obuhvatiti i zamenu parketa, koševa, servis sistema za klimatizaciju, ugradnju novih video ekrana i rezultatskih semafora, kao i osvetljenja i signalnih lampi.

Na objektu će, osim toga, biti izvedena zamena elektroinstalacija, izolaterski radovi i zamena unutrašnje stolarije, kao i rekonstrukcija toaleta i VIP loža.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Kompletna sanacija će biti urađena po FIBA standardima i ovde će moći da se igraju sva košarkaška takmičenja. Nažalost, s obzirom da skoro pet decenija ovde nije rađena temeljna rekonstrukcija, došli smo u situaciju da je maltene bilo nemoguće da se ovde igraju međunarodna takmičenja. Posle ove rekonstrukcije, takva takmičenja će ponovo moći da se održavaju - rekao je Vesić.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić je najavio da će biti uređen i plato ispred hale „Aleksandar Nikolić" na kome će se nalaziti bista Aleksandra Nikolića.

Rekonstrukcija dvorane „Aleksandar Nikolić" deo je priprema tog objekta za sve strože standarde u organizaciji međunarodnih sportskih događaja, pa će u tom smislu posebna pažnja biti posvećena unapređenju sistema za bezbednost posetilaca, protivpožarnih mehanizama, evakuacionih prolaza i prateće signalizacije.

U okviru krovne konstrukcije biće urađena sanacija i zaštita čelične konstrukcije, zamena oštećenih limenih elemenata i izgradnja novih „mačijih" staza za pristup reflektorima.

Nove teleskopske tribine imaće nešto veći kapacitet od dosadašnjih, biće ukupne dužine 47 metara, imaće eletro-pogon i sastojaće se od 15 sedećih redova.

Sportski kompleks "Pionir" otvoren je u maju pre 46 godina, po projektu arhitekata Dragoljuba i Ljiljane Bakić.

Kompleks se sastoji od dve dvorane, velike hale „Aleksandar Nikolić" i manje Ledene dvorane.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;