INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mapei - Zlatni sponzor manifestacije "Belgrade Business Run"

17.05.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Mapei biće Zlatni sponzor manifestacije „Belgrade Business Run“ koja se održava 13.6.2019. godine u Beogradu. BBR je najveći sportsko-kompanijski i tim bilding događaj u Srbiji. Kroz trčanje i druženje posle posla, spojiće se 5000 zaposlenih iz više od 500 najodgovornijih kompanija koje posluju na teritoriji Srbije.

Iz Mapeija kažu da neće juriti rezultat već očekuju da beogradskih 5km budu samo prvih 5km za njihove zaposlene, i da će ih zabava, adrenalin i pozitivna energija drugih učesnika motivisati da trčanje uvrste u deo ličnih zdravih navika.

Mapei je italijanska kompanija sa porodičnom tradicijom dužom od 80 godina i poznata po velikim ulaganjima u sport i kulturu. Relativno je mlada firma u Srbiji koja još uvek kreira svoj poslovni profil, i jasno je da će i sport biti njegov važan deo. Za razliku od sponzorstava sportskih klubova, učešće na BBR je lično, prilika da i individualno i korporativno preuzme aktivnu ulogu u afirmisanju vrednosti koje promoviše na globalnom nivou, a vezane su za sport i zdrave životne navike.

Strast prema sportu započela je sa osnivačem Mapeija koji se profesionalno bavio biciklizmom. Tu ljubav je preneo na sina, sadašnjeg izvršnog direktora Đorđa Skvincija, a on na svoje potomke koji su treća generacija porodice koja upravlja kompanijom.

Povezanost Mapeija sa sportom ne ogleda se samo u proizvodnji najsavremenijih materijala koji se koriste za izgradnju sportskih objekata, već i ulaganjem u različite klubove i dispcipline. Od 2003. godine Đorđo Skvinzi je vlasnik fudbalskog kluba Sasuolo iz Modene, koji se takmiči u Seriji A.

Svake godine u julu pod pokroviteljstvom Mapeija održava se tradicionalni polumaraton i biciklistička trka Restelvio u Italiji, poseban događaj u svetu sporta, koji okuplja oko 3.000 učesnika iz cele Evrope koji žele da savladaju mistične serpentine na putu od grada Bormio do planinskog prevoja Stelvio na severu Italije. Svoje resurse kompanija nesebično koristi u svrhu promocije sporta uopšte, pa je tako osnovan i sportsko-istraživački centar „Mapei Sport“, koji daje izuzetan doprinos naučno-istraživačkom radu u sportu i pruža vrhunske uslove za pripremu sportista. Osim svega što smo pomenuli, Mapei sponzoriše i brojne druge sportske manifestacije i timove širom Italije i sveta. Zato se bez preterivanja, može reći da je Mapei globalni partner sporta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;