INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ruska kompanija za novi koncept osvetljenja u srpskoj prestonici

21.01.2019. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obelodanio je da je tokom boravka Vladimira Putina u Beogradu potpisao veoma važan sporazum sa ruskom delegacijom.  Radi se o saradnji sa kompanijom Boos lighting group.

- U ime grada Beograda potpisao sam sporazum sa direktorom ruske kompanije Boos lighting group, koja je uz Siemens, Philips, kineske i japanske kompanije jedna od najvećih u svetu u domenu energetsko efikasne rasvete. Sa ovom kompanijom zajedno ćemo raditi na novom konceptu osvetljenja srpske prestonice. Posebno ćemo se baviti dekorativno-fasadnom rasvetom koja značajno može da se unapredi. Hram Svetog Save je jedan od najvažnijih objekata na kojem će se raditi projekat fasadno dekorativne rasvete - ukazao je gradonačelnik gostujući na Studiju B.

On je podsetio da je ruska nauka otišla daleko u tehnološkim dostignućima, vrlo značajne stvari su, kako je rekao, uradili u pogledu pametnih gradova, veštačke inteligencije, kao i u primeni pametnih tehnologija u pogledu poljoprivrede.

Gradonačelnik je istakao da se radi na realizaciji i drugih veoma važnih projekata, kao što je rekonstrukcija novog Prihvatilišta za decu od 1.700 kvadratnih metara u koju je predviđeno useljenje 25. februara, podsetivši da postojeća zgrada ima svega 250 kvadrata. Takođe je dodao i da projekat Tiršova 2 ide svojim tokom.

Kada je reč o primarnoj zdravstvenoj zaštiti, Radojičić je najavio niz investicija u toku ove godine, podsetivši da se radi dogradnja doma zdravlja u Obrenovcu, da se očekuje početak izgradnje doma zdravlja u Borči, zdravstvene stanica u Ugrinovcima, ambulante u Kumodražu, izgradnja novog doma zdravlja u Batajnici, rekonstrukcija postojećeg u Zemunu, kao i rekonstrukcija 13 drugih domova zdravlja širom prestonice.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;