PRIJAVA-468X60-BANNER

Uskoro počinju radovi na obilaznici oko Beograda

14.03.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je juče (13.03.2017) sa ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Eldarom Hasanovim u vezi sa početkom radova na delu obilaznice oko Beograda, na kojoj će raditi azerbejdžanska kompanija Azvirt i kineska firma Sinohidro.

- Na izgradnju obilaznice oko Beograda čekalo se 20 godina. Ova Vlada je pokrenula taj veoma važan projekat i u najskorijem periodu krećemo radove na nastavku obilaznice od Ostružničkog mosta do Bubanj potoka - izjavila je Mihajlovićeva.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Ambasador Hasanov je zahvalio potpredsednici Mihajlović zbog uspešne saradnje i odličnih partnerskih i strateških odnosa sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. On je dodao da kompanija Azvirt poseduje najsavremeniju opremu i tehniku koja je na raspolaganju prijateljskoj Srbiji. Kompanija Azvirt bila je glavni izvođač na gradnji auto-puta od Ljiga do Preljine, koji je u novembru prošle godine pušten u saobraćaj.

Mihajlovićeva je podsetila da je zajedno sa Putevima Srbije, koji su investitor ovog projekta, sa Kinom potpisala komercijalni ugovor za ovu deonicu vredan 207 miliona evra. Ugovor predviđa i da domaće kompanije učestvuju u radovima sa 49 odsto.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...

;