Uskoro počinju radovi na obilaznici oko Beograda

14.03.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je juče (13.03.2017) sa ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Eldarom Hasanovim u vezi sa početkom radova na delu obilaznice oko Beograda, na kojoj će raditi azerbejdžanska kompanija Azvirt i kineska firma Sinohidro.

- Na izgradnju obilaznice oko Beograda čekalo se 20 godina. Ova Vlada je pokrenula taj veoma važan projekat i u najskorijem periodu krećemo radove na nastavku obilaznice od Ostružničkog mosta do Bubanj potoka - izjavila je Mihajlovićeva.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Ambasador Hasanov je zahvalio potpredsednici Mihajlović zbog uspešne saradnje i odličnih partnerskih i strateških odnosa sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. On je dodao da kompanija Azvirt poseduje najsavremeniju opremu i tehniku koja je na raspolaganju prijateljskoj Srbiji. Kompanija Azvirt bila je glavni izvođač na gradnji auto-puta od Ljiga do Preljine, koji je u novembru prošle godine pušten u saobraćaj.

Mihajlovićeva je podsetila da je zajedno sa Putevima Srbije, koji su investitor ovog projekta, sa Kinom potpisala komercijalni ugovor za ovu deonicu vredan 207 miliona evra. Ugovor predviđa i da domaće kompanije učestvuju u radovima sa 49 odsto.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...