INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ventilisane metalne fasade apsolutni trend u arhitekturi

19.07.2016. | Gradjevinarstvo.rs

U eri izgradnje energetski efikasnih objekata i upotrebe ekoloških materijala metalne ventilisane fasade uspele su da svojim performansama zadovolje najstrožije estetske i tehničke kriterijume. Elementi ventilisanih fasada u formi kaseta-lamela sklapaju se u elegantne i upečatljive fasade koje ističu linuju objekta i naglašavaju njegov dizajn.

Inspirisan postavljenim prioritetima Pan Komerc je prva i za sada jedina firma u Srbiji i regionu koja je pokrenula proizvodnju kasetnih elemenata za ventilisane metalne fasade pod nazivom „Pan-Ks“. „Pan-Ks“ fasadni sistem svojim svedenim dizajnom, visokom čvrstoćom, stabilnošću i otpornošću dokazuje svoje prednosti, a visokom fleksibilnošću odabira materijala i dimenzija kasetnih elemenata širi mogućnosti upotrebe „Pan-Ks“ fasadnih sistema.

„Pan-Ks“ predstalja sistem elemenata izrađenih od čeličnih, aluminijumskih, bakarnih, prohromskih ili titan-cink limova koji formiraju fasadne obloge svedene forme. Osnovu sistema čine međusobno uklapajuće lamele izrađene kao ravni-linearni i elementi savijeni pod 90° namenjeni za oblaganje ugaonih delova fasade. Pored osnovnih, Pan Komerc razvio je i proizvodnju svih propratnih elemenata neophodnih za formiranje podkonstrukcije, fiksiranje lamela kao i za opšivanje fasadnih površina.

Pan „Kasetni sistem“ odlikuje laka prilagodljivost različitim arhitektonskim stilovima i zahvaljujući velikom izboru materijala u različitim bojama, dezenima i teksturama moguće je postići jedinstvene efekte na fasadnim površinama. Ujedno, elementi „Pan-Ks“ sistema mogu se koristiti i za uređenje enterijera,oblaganje plafona i izgradnju ograda.

„Pan-Ks“ karakteriše jedinstveni fasadni sistem koji ima brojne prednosti:

  • Skriveni sistem fiksiranja.
  • Jednostavna i brza montaža.
  • Elegentna i upečatljiva forma.
  • Bez dodatnih troškova održavanja.
  • Izrada svih elemenata prema specifikaciji.
  • Veliki izbor boja i materijala izrade (aluminijum, titan cink, bakar, čelik, inox).

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;