INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ventilisane metalne fasade apsolutni trend u arhitekturi

19.07.2016. | Gradjevinarstvo.rs

U eri izgradnje energetski efikasnih objekata i upotrebe ekoloških materijala metalne ventilisane fasade uspele su da svojim performansama zadovolje najstrožije estetske i tehničke kriterijume. Elementi ventilisanih fasada u formi kaseta-lamela sklapaju se u elegantne i upečatljive fasade koje ističu linuju objekta i naglašavaju njegov dizajn.

Inspirisan postavljenim prioritetima Pan Komerc je prva i za sada jedina firma u Srbiji i regionu koja je pokrenula proizvodnju kasetnih elemenata za ventilisane metalne fasade pod nazivom „Pan-Ks“. „Pan-Ks“ fasadni sistem svojim svedenim dizajnom, visokom čvrstoćom, stabilnošću i otpornošću dokazuje svoje prednosti, a visokom fleksibilnošću odabira materijala i dimenzija kasetnih elemenata širi mogućnosti upotrebe „Pan-Ks“ fasadnih sistema.

„Pan-Ks“ predstalja sistem elemenata izrađenih od čeličnih, aluminijumskih, bakarnih, prohromskih ili titan-cink limova koji formiraju fasadne obloge svedene forme. Osnovu sistema čine međusobno uklapajuće lamele izrađene kao ravni-linearni i elementi savijeni pod 90° namenjeni za oblaganje ugaonih delova fasade. Pored osnovnih, Pan Komerc razvio je i proizvodnju svih propratnih elemenata neophodnih za formiranje podkonstrukcije, fiksiranje lamela kao i za opšivanje fasadnih površina.

Pan „Kasetni sistem“ odlikuje laka prilagodljivost različitim arhitektonskim stilovima i zahvaljujući velikom izboru materijala u različitim bojama, dezenima i teksturama moguće je postići jedinstvene efekte na fasadnim površinama. Ujedno, elementi „Pan-Ks“ sistema mogu se koristiti i za uređenje enterijera,oblaganje plafona i izgradnju ograda.

„Pan-Ks“ karakteriše jedinstveni fasadni sistem koji ima brojne prednosti:

  • Skriveni sistem fiksiranja.
  • Jednostavna i brza montaža.
  • Elegentna i upečatljiva forma.
  • Bez dodatnih troškova održavanja.
  • Izrada svih elemenata prema specifikaciji.
  • Veliki izbor boja i materijala izrade (aluminijum, titan cink, bakar, čelik, inox).

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;