PRIJAVA-468X60-BANNER

SE European Exhibitions & Conferences 2016.

28.03.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Jugoistočna Evropa kreće svojim putem prema stabilnom usponu. Region ima ogroman potencijal za primenjivanje modernih rešenja u oblasti energetike i gradskog razvoja.

Koje su to te tehnologije koje štede resurse, povećavaju konkurentnost i brinu se za čovekovu okolinu? Koji su finansijski mehanizmi i kako da zakonodavstvo obezbedi pogodne uslove lokalnim samoupravama i privredi, prilikom realizovanja projekata? Odgovore daje dvanaesto izdanje tematskih sajmova i konferencije u čiji centar pažnje je Jugoistočna Evropa: EE i VE (energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije) i Smart Cities (inteligentni gradovi). Oni će se održati od 5. do 7. aprila u Sofiji, Bugarska.

Organizatori iz „Via Ekspo“ najavljuju učešće 13 država. Polovina izlagača je iz inostranstva, što pokazuje njihovo interesovanje prema tržištu Jugoistočne Evrope i nameru da tokom ovog sajma nađu poslovne partnere.

- Izložbe i tematski sajmovi, to je pravo mesto za prezentaciju novih proizvoda. Nadamo se da ćemo ovde videti atraktivne ponude – ubeđeni su organizatori iz „Via Ekspo“. - Investicije u ekološka rešenja se povećavaju, pa sa sigurnošću možemo reći da se privreda i opštine usmeravaju prema efikasnim i rentabilnim tehnologijama u pogledu resursa.

EE i VE

Ove godine akcent će biti na instalacijama za proizvodnju bioenergije, a koje se primenjuju u poljoprivredi. Bugarska kompanije će predstavljati fotovoltaične sisteme za zgradnu integraciju i nestandardne module za specifičnu arhitekturu, kao i sisteme za autonomno napajanje. Nadaju se da će posebnu pažnju izazvati hibridna rešenja i postrojenja za čuvanje energije. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa sistemima za grejanje, ventilaciju i hlađenje, koji koriste znatno manje energije i pružaju velik komfor. Biće predstavljeni i projekti za kogeneraciju za različite industrijske grane. Između ovih novih proizvoda i eksponata biće prikazani i izolacioni paneli i celoviti sistemi za izolaciju, pogodni kako za stambene, tako i za industrijske zgrade.

Smart Cities

Izlagači će predstaviti svestrane radne varijante za izgradnju zgradne automatizacije, koje smanjuju instalacione, energetske i operativne troškove. Na ovaj način će se promovisati bežična rešenja i LED proizvodi za uštedu energije. Takozvane „pasivne kuće“ se smatraju kućama budućnosti. Izlagači će pružiti interesantne informacije u vezi sa njihovim projektovanjem, dizajniranjem i izgradnjom, uključujući i stručnu nastavu (Sertifikovan Dizajner/Konsultant za „Pasivne Kuće“).

Tematska raznovrsnost i prisustvo stručnjaka na konferencijama će pružiti priliku za razmenu iskustva, diskusije i korisne kontakte. Među govornicima će biti predstavnici „Euroheat&Power“, „Međunarodne asocijacije za geotermalnu energiju“, „Instituta energetske efikasnosti zgrada u Evropi“, „Uprave za zaštitu životne sredine Evropske komisije“, „Evropske asocijacije za biogas“, „Konvente gradonačelnika“ i drugi. Govornici će razmotriti najnovije trendove u izgradnji pasivnih zgrada, upotrebu pametnog prevoza, pitanja kako koristiti potencijal geotermalne energije i kako povezivati lokalne sisteme grejanja sa obnovljivim izvorima energije.

Delegati će se upoznati sa merama u vezi sa „kružnom ekonomijom“. Biće više zanimljivih tema, među kojima i „Kako pretvoriti otpade u izvor resursa u prehrambenoj industriji, poljoprivredi i obradi drveta“, prilikom čega će se izlagati i bugarsko iskustvo usled uspešnog sprovođenja izvesnog broja projekata u Austriji, Nemačkoj, Danskoj i Belgiji.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ime 08.12.2022.
Narod je bio prisiljen da zida bez papira j...
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...

;