INFONET-468X60-BANNER

SE European Exhibitions & Conferences 2016.

28.03.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Jugoistočna Evropa kreće svojim putem prema stabilnom usponu. Region ima ogroman potencijal za primenjivanje modernih rešenja u oblasti energetike i gradskog razvoja.

Koje su to te tehnologije koje štede resurse, povećavaju konkurentnost i brinu se za čovekovu okolinu? Koji su finansijski mehanizmi i kako da zakonodavstvo obezbedi pogodne uslove lokalnim samoupravama i privredi, prilikom realizovanja projekata? Odgovore daje dvanaesto izdanje tematskih sajmova i konferencije u čiji centar pažnje je Jugoistočna Evropa: EE i VE (energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije) i Smart Cities (inteligentni gradovi). Oni će se održati od 5. do 7. aprila u Sofiji, Bugarska.

Organizatori iz „Via Ekspo“ najavljuju učešće 13 država. Polovina izlagača je iz inostranstva, što pokazuje njihovo interesovanje prema tržištu Jugoistočne Evrope i nameru da tokom ovog sajma nađu poslovne partnere.

- Izložbe i tematski sajmovi, to je pravo mesto za prezentaciju novih proizvoda. Nadamo se da ćemo ovde videti atraktivne ponude – ubeđeni su organizatori iz „Via Ekspo“. - Investicije u ekološka rešenja se povećavaju, pa sa sigurnošću možemo reći da se privreda i opštine usmeravaju prema efikasnim i rentabilnim tehnologijama u pogledu resursa.

EE i VE

Ove godine akcent će biti na instalacijama za proizvodnju bioenergije, a koje se primenjuju u poljoprivredi. Bugarska kompanije će predstavljati fotovoltaične sisteme za zgradnu integraciju i nestandardne module za specifičnu arhitekturu, kao i sisteme za autonomno napajanje. Nadaju se da će posebnu pažnju izazvati hibridna rešenja i postrojenja za čuvanje energije. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa sistemima za grejanje, ventilaciju i hlađenje, koji koriste znatno manje energije i pružaju velik komfor. Biće predstavljeni i projekti za kogeneraciju za različite industrijske grane. Između ovih novih proizvoda i eksponata biće prikazani i izolacioni paneli i celoviti sistemi za izolaciju, pogodni kako za stambene, tako i za industrijske zgrade.

Smart Cities

Izlagači će predstaviti svestrane radne varijante za izgradnju zgradne automatizacije, koje smanjuju instalacione, energetske i operativne troškove. Na ovaj način će se promovisati bežična rešenja i LED proizvodi za uštedu energije. Takozvane „pasivne kuće“ se smatraju kućama budućnosti. Izlagači će pružiti interesantne informacije u vezi sa njihovim projektovanjem, dizajniranjem i izgradnjom, uključujući i stručnu nastavu (Sertifikovan Dizajner/Konsultant za „Pasivne Kuće“).

Tematska raznovrsnost i prisustvo stručnjaka na konferencijama će pružiti priliku za razmenu iskustva, diskusije i korisne kontakte. Među govornicima će biti predstavnici „Euroheat&Power“, „Međunarodne asocijacije za geotermalnu energiju“, „Instituta energetske efikasnosti zgrada u Evropi“, „Uprave za zaštitu životne sredine Evropske komisije“, „Evropske asocijacije za biogas“, „Konvente gradonačelnika“ i drugi. Govornici će razmotriti najnovije trendove u izgradnji pasivnih zgrada, upotrebu pametnog prevoza, pitanja kako koristiti potencijal geotermalne energije i kako povezivati lokalne sisteme grejanja sa obnovljivim izvorima energije.

Delegati će se upoznati sa merama u vezi sa „kružnom ekonomijom“. Biće više zanimljivih tema, među kojima i „Kako pretvoriti otpade u izvor resursa u prehrambenoj industriji, poljoprivredi i obradi drveta“, prilikom čega će se izlagati i bugarsko iskustvo usled uspešnog sprovođenja izvesnog broja projekata u Austriji, Nemačkoj, Danskoj i Belgiji.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;