Novi sad dobija novu montažnu garažu (video)

13.03.2015. | Sanja Kljajić | RTV

Novi Sad bi uskoro mogao da dobiju novu montažnu garažu u blizini Muzeja Vojvodine sa 150 parking mesta, ukoliko višegodišnji spor između Grada Novog Sada i firme „Energo maksystem“ konačno dobije sudski epilog.

Jedna od dve montažne garaže kupljene na tenderu 2004. godine i dalje stoji u skladištu „Bačka puta“ na Rimskim šančevima. Međutim, iz „Parking servisa“ kažu da su Grad Novi Sad i firma „Energo maksystem“ spremni da sredinom godine višegodišnji spor reše vansudskim poravnanjem, nakon čega bi garaža bila data na korišćenje „Parking servisu“.

- Postoji volja i sa jedne i sa druge strane da se taj spor reši, mislim da je spor oko devet miliona dinara. Naravno, pitanje u kakvom je stanju ta garaža. Biće potrebna i nabavka novih delova, ali mi smo spremni da uđemo u tu investiciju ukoliko se stvore uslovi – kaže Stevan Lugonja, direktor JKP „Parking servis“.

Osim još jedne montažne garaže koju Novosađani godinama čekaju, 100 novih parking mesta u beloj zoni biće uređeno u dvorištu Matice srpske, najavljuju iz Parking servisa i dodaju da će, čim vremenski uslovi to budu dozvoli, početi i radovi na asfaltiranju prilaznog puta i dela privremenog parkirališta u ulici Branimira Ćosića, o kom je RTV više puta izveštavala po pozivu gledalaca.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...