Alpinisti skidali fasade

12.02.2015. | Novosti

Radnici „Gradskog stambenog“, ali i alpinisti, užurbano rade na otklanjanju delova fasade na Vidikovačkom vencu kod broja 75, koja se, usled jakog vetra, obrušila na trotoar. Ova zgrada, međutim, nije jedina čiji će spoljašnji zidovi biti sanirani.

- Osim uklanjanja opasnosti po sugrađane na zgradi koja se obrušila u petak, akcija uklanjanja problematičnih fasada koje prete da otpadnu, biće sprovedena i na okolnim soliterima – izjavio je Nikola Kovačević, v. d. direktora JP „Gradsko stambeno“. - Radi se o četiri stambena objekta u bloku između brojeva 75 i 85.

Krivica se prebacuje na investitora koji je još 2008. započeo saniranje spoljnog zida na četiri zgrade, u zamenu za izgradnju nove etaže. Opština Rakovica naložila je obustavu radova, jer je način obnove bio neadekvatan i neprofesionalan.

- Protiv firme „Komgrap“ podneta je krivična prijava, a zatim su otišli u stečaj – rekao je Vladan Kocić, prvi čovek opštine Rakovica. - Dugoročno rešenje za ovaj problem trenutno ne postoji, ali ćemo učiniti sve što je u našoj mogućnosti da pomognemo stanarima.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...