IZOLACIJA-468X60-BANNER

Od avgusta brže do dozvola

25.07.2014. | B-92

Novi Zakon o planiranju i izgradnji biće usvojen u avgustu, najavljuje ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović. Nacrt izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji, koji će skratiti vreme izdavanja građvinskih dozvola biće uskoro na javnoj raspravi, precizirala je ona.

Mihajlovićeva je upoznala predstavnike „Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj“ (NALED), „Nemačke organizacije za tehničku saradnju“ (GIZ) i USAID Projekta za bolje uslove poslovanja sa ključnim novinama u zakonu, dinamikom usvajanja podzakonskih akata i očekivanom uticaju zakona na unapređnje poslovnog ambijenta u Srbiji, objavljeno je na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na sastanku u vladi je ocenjeno da će usvajanje izmena zakona predstavljati dobru osnovu za uspostavljanje sistema za elektronsko izdavanje građvinskih dozvola, koji ministarstvo planira da uvede u narednom periodu.

Predstavnici NALED-a ukazali su na pozitivne efekte primene ovog sistema u Makedoniji, kojim je višestruko skraćeno vreme potrebno za izdavanje građevinskih dozvola i ponudili pomoć u njegovom uvođnju u Srbiji.

Za unapređenje sistema izdavanja građvinskih dozvola zainteresovane su i donatorske organizacije, koje će međusobno koordinirati aktivnosti i eventualnu finansijsku podršku Srbiji na uspostavljanju sistema elektronskog izdavanja građvinskih dozvola.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;