Od avgusta brže do dozvola

25.07.2014. | B-92

Novi Zakon o planiranju i izgradnji biće usvojen u avgustu, najavljuje ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović. Nacrt izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji, koji će skratiti vreme izdavanja građvinskih dozvola biće uskoro na javnoj raspravi, precizirala je ona.

Mihajlovićeva je upoznala predstavnike „Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj“ (NALED), „Nemačke organizacije za tehničku saradnju“ (GIZ) i USAID Projekta za bolje uslove poslovanja sa ključnim novinama u zakonu, dinamikom usvajanja podzakonskih akata i očekivanom uticaju zakona na unapređnje poslovnog ambijenta u Srbiji, objavljeno je na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na sastanku u vladi je ocenjeno da će usvajanje izmena zakona predstavljati dobru osnovu za uspostavljanje sistema za elektronsko izdavanje građvinskih dozvola, koji ministarstvo planira da uvede u narednom periodu.

Predstavnici NALED-a ukazali su na pozitivne efekte primene ovog sistema u Makedoniji, kojim je višestruko skraćeno vreme potrebno za izdavanje građevinskih dozvola i ponudili pomoć u njegovom uvođnju u Srbiji.

Za unapređenje sistema izdavanja građvinskih dozvola zainteresovane su i donatorske organizacije, koje će međusobno koordinirati aktivnosti i eventualnu finansijsku podršku Srbiji na uspostavljanju sistema elektronskog izdavanja građvinskih dozvola.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...