INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Sad: Urušio se krov na Slovačkom kulturnom centru

23.07.2014. | Novosti

Na kući u širem centru Novog Sada, koju koristi Slovački kulturni centar (SKC), urušio se krov, niko nije povređen, ali je pričinjena znatna materijalna šteta.

Krov sa zgrade stare oko 120 godina, koja pripada Slovačkoj evangelističkoj crkvi, a deo već devet decenija koristi SKC „Pavel Jozef Šafarik“, pao je delom na ulicu i sreća je što u tom trenutku nije bilo prolaznika, niti parkiranih automobila ispred kuće u Ulici Vuka Karadžića 2a. Ni prostorije u kojima je SKC nisu oštećene u tom incidentu, napomenula je Mosnakova i navela da se krov urušio najverovatnije zbog pucanja noseće grede.

- Prošle nedelje smo primetili da je ta greda pukla i pozvali majstore, ali su oni preporučili da se prvo obratimo nadležnim gradskim službama, što smo i učinili, ali predstavnici komunalne inspekcije nisu došli u petak, kako su obećali, nego tek jutros – rekla je Mosnakova.

Pošto su pregledali i snimili objekat „preporučili su nam da zatvorimo, odnosno ogradimo deo do ulice, što smo uradili, a ubrzo nakon njihovog odlaska krov se urušio i skoro sve je palo na ulicu“, kazala je Mosnakova. Prema njenim rečma, na uviđaju su bili policija, komunalna policija i nadležne inspekcije. Ona je istakla da su se članovi SKC odmah odazvali pozivu, kako bi do kraja dana sve bilo očišćeno i sređeno.

Mosnakova je dodala da će za sanaciju te zgrade ili eventualno izgradnju nove, biti potrebna pomoć grada i šire zajednice, a tim povodom obratiće se verovatno i Slovačkoj Republici.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;