Paneli sa kevlarom

16.01.2013. | Transmaterial

Razorna moć uragana i prirodnih katastrofa je imala nezaboravan uticaj u poslednjih nekoliko godina, i šteta prouzrokovana ruševinama nošenim vetrom je uništila mnoge komercijalne strukture. Kompanija Alcoa je razvila novi panel otporan na uragane napravljen sa DuPont Kevlarom - materijal koji je pet puta jači od čelika pri istoj masi. Panel Reynobond sa kevlarom ima tanak sloj kevlar tkanine u polietilenskom jezgru, što ga čini laganim materijalom koji je pritom i veoma otporan.

Reynobond sa kevlarom može da postigne složene specifikacije dizajna, kao što su uglovi i krivine, nudeći ravnu, glatku i doslednu površinu po kojoj su aluminijumski kompozitni materijali poznati. Dostupan je u standarnom sistemu boja Kynar/PVDF sa garancijom od 20 godina i manjim troškovima održavanja od betona, cigle ili štukoa.

Paneli Reynobond sa kevlarom postavljeni sa Alcoa dizajniranim ekstruzijama jeste prvi sistem kompozitnih panela koji eliminišu potrebu za zaštitne materijale kao što su iverica, čelik ili beton. Moduli panela mogu biti brzo proizvedeni i postavljeni na čeličnu konstrukciju na gradilištu. Ovaj proces ne samo da smanjuje materijalne troškove instalacije, već i smanjuje zahteve rada na licu mesta, što vodi ka bržoj postavci.

Reynobond sa kevlarom je jedini samostalni aluminijumski kompozitni materijal koji ispunjava stroge zahteve Miami-Dade građevinskih normativa. Postavljen sa Alcoa dizajniranim ekstruzijama, on je projektovan tako da izdrži udare vetra uraganske jačine.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...