INFONET-468X60-BANNER

Noseći termoprekid za balkone Isokorb - simbol savremene gradnje

10.03.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Toplotni mostovi na konzolnim građevinskim elementima najčešći su uzrok gubitka toplote, vlažnih zidova i stvaranja buđi. Sa Schöck Isokorb® građevinci imaju u rukama rešenje koje termički razdvaja građevinske elemente dok je u isto vreme i noseći element.

Schöck Isokorb® se ugrađuje u području priključka balkona

Schöck Isokorb® se ugrađuje u području priključka balkona (Foto: Haberkorn)

Kada primeniti Schöck Isokorb®?

Kod neizolovanih isturenih delova zgrade kao što su armirano-betonski balkoni, lođe ili razni čelični nosači, područja su na kojima dolazi do povećanog rasipanja toplote. Takvi istureni delovi zgrada ubrajaju se u najkritičnije toplotne mostove (mesta gubitka toplote). Ugradnjom Schöck Isokorb®-a u području priključka balkona, prekida se kontinuitet toplotne provodljivosti balkonske armirano-betonske ploče. Konstruktivno je prekinut toplotni most čime je prolazak energije na kritičnom mestu smanjen na minimum.

 Schöck Isokorb® termički razdvaja građevinske elemente

 Schöck Isokorb® termički razdvaja građevinske elemente (Foto: Haberkorn)

Koje su prednosti projektovanja i izvođenja sa Schöck Isokorb®?

Kvalitet je potvrđen od strane vodećih evropskih građevinskih instituta (ETA, DIBt, PHI Institut za pasivne kuće) i zadovoljnih klijenata. Schöck Isokorb® zbog svojih tehničko-toplotnih karakteristika kao i statički optimalne konstrukcije, predstavlja vrlo efikasnu izolaciju isturenog dela zgrade. Dobro toplotno provodljivi beton i vrlo dobro provodljivi betonski čelik (armatura) zamenjuju se izolatorom kao što je Neopor®, slabo provodljivim plemenitim čelikom kao i optimalnim HTE modulom od finog betona visoke čvrstoće.

Zdravo stanovanje je garantovano

Niske površinske temperature spoljnih zidova i rubna područja tavanica, povećavaju rizik stvaranja buđi. To je uzrokom ne samo znatna građevinska šteta, nego pre svega šteta po zdravlje, pogotovo alergičara i ljudi osetljivog imuniteta. Schöck Isokorb minimizira nastajanje toplotnih mostova i time izbegava rizike po zdravlje kao što su vlaga i buđ.

Konstruktivno se prekida toplotni most

Konstruktivno se prekida toplotni most (Foto: Haberkorn)

Štedite energiju

Toplotni mostovi uzrokuju značajan gubitak toplote a time i visoke troškove grejanja kao i povišene emisije CO2. To ne samo da šteti okolini, nego povećava ionako rastuće prateće troškove. Nasuprot drugim uobičajnim rešenjima, Schöck Isokorb® odlikuje se doslednom toplotnom izolacijom zahvaljujući svojim toplotno-tehničkim optimalnim materijalima, deluje u smislu očuvanja okoline, izvora energije i novca čineći ovo rešenje inteligentnim.

 Schöck Isokorb® odlikuje se doslednom toplotnom izolacijom

 Schöck Isokorb® odlikuje se doslednom toplotnom izolacijom (Foto: Haberkorn)

Jednostavno projektovanje i brzo izvođenje

Oblaganje balkona izolacionim materijalom je samo kratkotrajno rešenje sa ciljem izbegavanja toplotnih mostova. Tako izvedena spoljna izolacija izložena je snažnom delovanju sunca, hladnoće i vlage. Suprotno tome, Schöck Isokorb® je zaštićen, ostaje zaštićen i u potpunosti je uklopljen u beton. Time je on i kod nepovoljnih vremenskih uslova sam po sebi zaštićen i dugotrajno delotvoran. Zato je jednom ugrađeni Schöck Isokorb® investicija koja vredi jednako dugo kao i sama zgrada.

Schöck Isokorb® nudi efikasnu i gotovo nevidljivu toplotnu izolaciju. Konstrukcijska prednost balkona je da su elegantni, tanki i lagani a skupi detalji su izbegnuti. Filigranska arhitektura i optimalna toplotna izolacija na taj se način objedinjuju. Schöck Isokorb inteligentno i sa sigurnošću ispunjava sve ekološke i ekonomske zahteve moderne arhitekture.

Postavlja se na već položenu armaturu

Postavlja se na već položenu armaturu (Foto: Haberkorn)

Schöck Isokorb® ugrađuje se bez problema postavljanjem u već položenu armaturu balkona koja je odvojena od objekta. U nastavku se izvrši betoniranje i posao je završen. Vreme potrebno za oblaganje balkona time otpada. Tok gradnje se ubrzava a samim time smanjuje se i pritisak vezan za termin završetka gradnje.

Prepoznali ste višestruku korist sa Schöck Isokorb® elementom!

Nazovite telefonom ovlašćenog uvoznika za Srbiju Haberkorn d.o.o, pošaljite upit mailom ili pošaljite konkretan presek detalja objekta. Haberkorn tim, zajedno sa produkt menadžerom Nikolom Davidovićem, izradiće optimalno rešenje, statički proračun, kalkulaciju kao i asistenciju prilikom izvođenja radova.

Budite slobodni poslati projekte, detalje, upite... na dole navedene mail adrese.

nikola.davidovic@haberkorn.rs

dimitar.mishev@schoeck.com

Schöck i Haberkorn tim će sa zadovoljstvom odgovoriti na sva vaša pitanja!

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

BAUMIT
BAUMIT
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;