INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

InnoVidaPanels™ - sendvič PU paneli sa oblogom od fiberglasa

10.02.2010. | Gradjevinarstvo.rs

InnoVidaPanels™ - Kompozitni paneli kompanije Inno Vida sa Floride, SAD, sastoje se od PU jezgra u sendviču dva sloja kompozitnog fiberglasa spojena sprecijalnim slojem istog proizvođača - InnoVidaResin™.

InnoVidaPanels™ zapravo se zasnivaju na omotaču koji se uobičajeno koristi van građevinarstva. Naime, fiberglas, koji se koristi za ove sendvič-panele, služi za građenje brodova, čamaca, letelica, vetrenjača...

Kada se paneli postave na gradilištu, uz pomoć Inno VidaBond™, izolaciono PU (poliuretansko) jezgro postaje monolitni neprekinut omotač koji znatno smanjuje curenja vazduha i pojavu termičkih mostova. Ovako izgrađena konstrukcija je, naravno, 100% vodootporna.

Kompanija kaže da njeni InnoVidaPanels™ predstavljaju rešenje za energetski efikasnije i štedljivije kuće i zgrade.

Paneli imaju odlične mehaničke karakteristike i mogu služiti kao zidovi, krovovi, podovi i temelji, i to za različite tipove objekata: kuće, škole, poslovne zgrade, skladišta, itd. Proizvođač napominje da se zidovi od fiberglas panela mogu obložiti kao i svaki drugi materijalom koji je specifikovan u projektu.

Dodatno, Inno Vida u svojoj ponudi ima i gradnju plutajuće platforme za sve koji svoju kuću od fiberglas panela žele da postave na neku vodenu površinu.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;