INFONET-468X60-BANNER

Sremska Mitrovica: Radovi na atletskom stadionu

25.06.2014. | Opština Sremska Mitrovica

Na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici u toku su radovi na sanaciji atletske staze, betonskih krugova za bacanje kugle, tribina i reflektora. O konkretnim radovima govorio je Aleksandar Spajić, nadzorni organ na izvođenju radova, rukovodilac tehničke službe „Direkcije za izgradnju grada Sremska Mitrovica“.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- U toku je nekoliko grupa radova koji se odvijaju trenutno na stadionu. Jedna grupa radova odnosi se na obnovu i sanaciju sintetičke atletske podloge koja se usled dugotrajnog korištenja na pojedinim delovima gde je češća upotreba i frekventnije kretanje mora menjati kompletno do asfalta. Na nekim delovima staze mora se i asfalt strugati i prilagođavati tako da se obezbedi dobra osnova za kompletno presvlačenje završnog sloja koje se periodično vrši na svakoj atletskoj stazi kako bi ona imala duži životni vek – rekao je Spajić.

On je dodao da su svi reflektori i kompletno osvetljenje sređeni, a da se osim na sanaciji staze radi i na sanaciji dotrajalih betonskih krugova za bacanje kugle, kao i drvenih tribina i sedišta kako bi stadion bio što bezbedniji i funkcionalniji. Spajić je najavio i radove na jednom sportskom poligonu za sprint koji će upotpuniti sadržaj atletskog stadiona i naglasio da sredstva koje je grad izdvojio za ove radove nisu velika, ali su vrlo značajna kako bi se očuvao i unapredio ovaj jedinstveni sportski objekat.

Ilija Nedić, načelnik gradske uprave za kulturu, sport i omladinu ovom prilikom istakao je značaj ovih radova za sve one koji treniraju, a kojima će sa završetkom ovih radova kvalitet treniranja biti znatno poboljšan i najavio da će zajedno sa teretanom koja je u planu da se uradi stadion biti potpuno funkcionalan tokom čitave godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER
REHAU-300X120-BANNER
LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;