SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U avgustu asfaltiranje prvog dela Severne obilaznice oko kragujevca

24.04.2024. | eKapija

Kragujevac će uskoro dobiti značajno poboljšanje svoje infrastrukture zahvaljujući izgradnji Severne obilaznice. Ovaj projekat napreduje po planu, kako je potvrdila Gradska uprava.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je prilikom nedavnog obilaska gradilišta da će radovi na putnoj konstrukciji početi odmah nakon praznika, te da se prvi slojevi asfalta očekuju već u avgustu ove godine, piše eKapije.

Ova prva faza, duga pet kilometara, prostire se od brze saobraćajnice Kragujevac-Batočina do buduće saobraćajne petlje u Cvetojevcu, koja će biti deo nove industrijske zone.

Zemljani radovi uključuju čišćenje terena, pripremu podloge i izgradnju nasipa, a sve to predstavlja temelj za buduće putne konstrukcije, objasnio je Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika, i potvrdio da radovi napreduju u skladu sa planiranim dinamikom.

Severna obilaznica neće samo olakšati saobraćajnu situaciju već će i pospešiti industrijski razvoj Kragujevca. Očekuje se da će, nakon završetka prve faze, radovi na pripremi projektne dokumentacije za preostalih 17 kilometara obilaznice biti intenzivirani.

Kako eKapija navodi, u skladu sa ugovorom potpisanim između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i konzorcijuma na čelu sa Srbijaautoput, završetak cele Severne obilaznice planiran je za kraj 2027. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;