INFONET-468X60-BANNER

Uskoro solarni paneli na Sportskom centru „11 april“

01.04.2013. | E-kapija

Sportski centar "11 april" uskoro će dobiti solarne panele i instalaciju za zagrevanje vode koji će dodatno unaprediti kvalitet usluge kupališta na Novom Beogradu. Grad Beograd na taj način nastavlja da ulaže u sportske objekte i omogućava vrhunske uslove za rekreaciju i treninge svojim građanima i sportistima. U toku je javna nabavka panela, kojim će se omogućiti zagrevanje bazenske vode primenom sunčeve energije, istakla je direktorka SRC "11 april" Snežana Stiković.

- Ugradnjom solarnih kolektora na južno orjentisani krov objekta ostvariće se znatna ušteda u energentima. Pored smanjenja potrošnje energenata, značajno će biti redukovana i emisija ugljen-dioksida – ukazala je Stikovićeva za Beoinfo.

Glavni cilj projekta je, prema njenim rečima, smanjenje potrošnje električne energije i drugih energenata, kao i povećanje komfora pri potrošnji sanitarne vode.

- Sanacijom unutrašnjeg bazena značajno su smanjeni troškovi održavanja, zbog kojih bazen nije radio prethodnih 20 godina. Grad je finansirao sanaciju koja se odvijala u dve faze i obuhvatala je kompletno novu bazensku tehniku, zamenu stolarije, ugranju novih niskoemisionih stakala, termoizolaciju fasade, kompletnu rekonstrukciju bazena i bazenske hale, kao i ugradnja novih klima komora sa rekuperacijom za tretman vazduha – precizirala je Stikovićeva.

Ona je podsetila da je u prvoj fazi, koja je trajala tokom 2009. i 2010. godine, završena sanacija kotlarnice, podstaniace, termoizolacija fasade, zamena fasadne stolarije, rekonstrukcija mokrih čvorova, zimske garderobe i ulazne nastrešnice. Druga faza, koja je bila aktuelna u prvoj polovini 2012, obuhvatala je kompletnu sanaciju bazenskog prostora, što je uključilo građevinske, elektro i mašinske radove, zamenu vodovodnih i kanalizacionih cevi i bazensku tehniku, precizirala je sagovrnica Beoinfa.

Ona je dodala da grad finansira i ugradnju brisoleja na Hali sportova, koja sa plivalištem "11. april"" čini sastavni deo Sportskog centra "Novi Beograd".

Tokom 2011. godine, kako je navela, urađena je prva faza sanacije fasade na objektu Hale sportova, koja je obuhvatila zamenu zastakljenih površina fasade, kao i sanaciju betonskih površina sa ulaznim stepeništem i tremom.

– Dodatna zaštita od sunca predviđena za drugu fazu radova, pre svega u delu objekta koji je najviše izložen sunčevim zracima – od jugoistočne do zapadne strane objekta. Ovim radovima je predviđena postavka fiksnih spoljnih lamela, takozvanih brisoleja – navela je Stikovićeva.

Pored navedenih radova u predhodnom periodu ugrađena je ventilacija i obnovljen parket u centralnoj dvorani, renovirane su svlačionice, mokri čvorovi i donji hol.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;