INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pomoć školama u Vojvodini za korišćenje otpadne biomase

04.07.2012. | E-kapija

Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković potpisao je 2. jula, u Vladi Vojvodine, ugovore o korišćenju otpadne biomase u energetske svrhe sa predstavnicima devet osnovnih i srednjih škola u Vojvodini.

Ukupna vrednost ugovora je sedam miliona dinara. Sredstva su dobile osnovne škole: "Miloš Crnjanski" Srpski Itebej - istureno odeljenje Hetin, "Jovan Popović" Sremska Mitrovica, odeljenje u Velikim Radincima, "Slobodan Bajić Paja" Sremska Mitrovica, odeljenje u Ležimiru, "Bratstvo Jedinstvo" Kucura, "Branko Radičević" Kuzmin, "Kosta Stamenković" Srpski Miletić,"Moša Pijade" Debeljača, "Žarko Zrenjanin" Obrovac, te srednja Poljoprivredna škola u Somboru.

Sekretar Striković je podsetio da su bespovratna sredstva dodeljena na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata pod nazivom "Korišćenje svih vidova čvrste otpadne biomase (poljoprivredne, drvne ili pelete i brikete) u energetske svrhe u osnovnim i srednjim školama u Vojvodini, koje su budžetski korisnici i koje nemaju drugih mogućnosti za rešavanje problema grejanja", a biće korišćena za nabavku i montažu novih postrojenja, odnosno adaptaciju ili sanaciju postojećih dotrajalih kotlovskih postrojenja za grejanje. Striković je istakao da je ovo jedan od tri konkursa koje je ovaj Sekretarijat raspisao tokom godine i pozvao zainteresovane da sa svojim projektima i studijama iz oblasti energetske efikasnosti učestvuju na narednim konkursima, što je interesantno upravo školama.

Govoreći o dosadašnjoj pomoći Sekretarijata za primenu solarnih kolektora, Striković je naveo da svi srednjoškolski domovi u Vojvodini imaju sistem korišćenja tople protočne vode putem ovih uređaja, kao i nekoliko sportskih hala, bolnica i banja. Naveo je i značaj uvođenja monitoringa na način korišćenja ovih sredstava.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;