INFONET-468X60-BANNER

Small Structures - knjiga o objektima koji čine urbanu sredinu

29.06.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Projektovanje autobuskih stanica, kioska, pijačnih tezgi, toaleta, oglasnih stubova, blagajni, malih stambenih jedinica i privremenih smeštaja, prinudnog stanovanja, info pultova i mnogih drugih objekata i pored toga što predstavlja temu na obrazovnim ustanovama i javnim konkursima, i dalje ne privlači punu pažnju arhitekata i dizajnera.

Svi ovi objekti deo su podugačke liste malih samostalnih jedinica koje se nalaze na svakom ćošku i često čine grad prepoznatljivijim nego što su to njegove kuće i javne zgrade. Upravo ovi objekti čine neposredne kapije grada sa njegovim stanovnicima i posetiocima i svakako da zahtevaju pažnju najkreativnijih autora iz oblasti arhitekture i dizajna.

Knjiga Mali objekti (Small Structures), izdavača Detail (link na kraju teksta) bavi se upravo ovim objektima čije projektovanje se kreće od klasičnih dizajnerskih do arhitektonskih rešenje.

Knjiga tako pokušava da premosti i poveže ove dve profesije kroz brojne tehničke detalje, preseke, izvedene primere iz prakse, kao i brojne fotografije.

Na linku na kraju možete pogledati 30 stranica ove knjige (ukupno 176 strana formata A4 formata). cena knjige je 70 evra.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;