INFONET-468X60-BANNER

Novi FANUC SCARA roboti idealni za primenu u industriji hrane i čistim sobama

04.08.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Na osnovu bogatog portfolija SCARA robota visokih performansi, FANUC sada predstavlja svoje tehnološke prednosti prehrambenoj industriji izdavanjem dva nova modela. Nudeći veoma konkurentan odnos cene i performansi, FANUC SR-3iA/C i SR-6iA/C korisnicima pružaju brojne posebne karakteristike koje ove brze i precizne SCARA robote čine idealnim za upotrebu u prehrambenim postrojenjima i čistim prostorijama.

SR-3iA/C

SR-3iA/C (Foto: Fanuc)

Novi SR-3iA/C (nosivost 3kg, domet 400mm) i SR-6iA/C (nosivost 6kg, domet 650mm) koriste istu mehaničku strukturu kao dokazan i veoma uspešan FANUC SCARA asortiman. Međutim, postoji i nekoliko značajnih razlika, kao što je beli epoksidni premaz za dodatnu izdržljivost u teškim okruženjima i stepen zaštite IP54 koji štiti od ulaska kontaminacije od prašine i vodenog prskanja. Ovo poslednje čini robote pogodnim za upotrebu u prehrambenim postrojenjima i čistim prostorijama koje zahtevaju procedure čišćenja.

Ultra-kompaktan otisak

Radeći u opsegu od 360°, oba nova FANUC SCARA robota (zbog njihovog dizajna za postavljanje na postolje) nude ultra-kompaktan otisak koji štedi prostor u poređenju sa sličnim modelima konkurenata. Kao rezultat toga, fabrike hrane i sistemski integratori mogu da grade manje ćelije dok i dalje pristupaju punom dometu robota. Važno je da mali otisak i dizajn robota minimiziraju sve potencijalne smetnje sa perifernim uređajima kako bi se pojednostavila integracija.

Performanse sledećeg nivoa

Novi SR-3iA/C i SR-6iA/C obezbeđuju karakteristike performansi sledećeg nivoa koje su zajedničke za postojeći SCARA asortiman kompanije FANUC, uključujući mogućnosti veoma velike brzine. U zavisnosti od aplikacije, roboti mogu da završe do 120 ciklusa u minuti. Međutim, uprkos ovom brzom kretanju, nema kompromisa u preciznosti: SR-3iA/C i SR-6iA/C pružaju ponovljivost ±0,01mm u linearnim osama i ponovljivost rotacije ručnog zgloba za 0,004°.

Štaviše, zglob nudi ±720° pokreta kao standard (brzina 3000°/s), sa kontinuiranom rotacijom koja je dostupna kao opcija. Bilo koja fabrika hrane ili čista soba koja traži "plug and play" rešenje može da iskoristi prednosti potpuno integrisanih FANUC tehnologija kao što su iRVision sistem vizuelne detekcije i iRPickTool za inteligentno praćenje robe na pokretnoj traci.

SR-6iA/C

SR-6iA/C (Foto: Fanuc)

Ceo portfolio robota

Pored novih robota SR-3iA/C i SR-6iA/C SCARA, FANUC nudi širok spektar drugih tipova robota pogodnih za primenu u prehrambenoj industriji. Na primer, ako je prehrambenim postrojenjima potrebna manipulacija izvan standardnih linearnih osa ili zahtevaju veće nosivosti ili duži doseg, FANUC je u mogućnosti da obezbedi industrijske robote opremljene mašću za hranu, robote za saradnju, robote za paletiranje, delta robote i još mnogo toga.

Kao rezultat toga, objekti za preradu hrane mogu iskoristiti stručnost kompanije FANUC za aplikacije koje uključuju: automatizaciju delikatnih procesa kao što je rezanje mesa, ukrašavanje kolača ili punjenje tacni; automatizovanje rukovanja/branja prehrambenih proizvoda; automatizaciju zadataka pakovanja i paletiranja na kraju linije.

Danas prehrambena industrija ima rešenje iz jednog izvora za sve svoje zahteve automatizacije.

Pratite na LinkedInu FANUC Serbia i saznajte više.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SSAB-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER
TENGE-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;