INFONET-468X60-BANNER

Počela izgradnja Industrijske zone u Horgošu

27.09.2017. | eKapija

Počela je prva faza izgradnje Industrijske zone u Horgošu koja će se prostirati na 22 hektara zemljišta. Planirano je da bude završena i dočeka prve domaće i strane investitore krajem naredne godine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kaže da je dogovoreno da se, čim bude završena izgradnja saobraćajnica, vodovoda i kanalizacije, već na narednom konkursu Uprave za kapitalna ulaganja posao nastavi, da se uradi optika, gasna mreža, elektromreža i da Industrijska zona u Horgošu bude u drugoj polovini sledeće godine potpuno spremna da primi investitore.

- Ovde u Horgošu, sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine finansira se izgradnja nove Industrijske zone. U Kanjiži, prema zvaničnim podacima, imamo oko 1.600 nezaposlenih, a ova Zona je idealna da pomogne u rešavanju tog problema, ne samo kada je reč o Opštini Kanjiža, već i o Subotici pa i Opštini Novi Kneževac - izjavio je Mirović.

Izgradnja Industrijske zone u Horgošu ima veliki značaj za Opštinu Kanjiža.

- Dva puta smo uspešno konkurisali kod Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine za oko 200 miliona dinara. Sada radimo tu, prvu fazu, a već od polovine naredne godine moći ćemo da koristimo između 12 i 14 hektara od ukupne površine Industrijske zone u Horgošu - kaže predsednik opštine Kanjiža Robert Fejstamer.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;