INFONET-468X60-BANNER

Znanje i tim - Garant rasta i razvoja

20.07.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Šabačko preduzeće za inženjering, konsalting, projektovanje i izgradnju SET obeležilo je 15 godina postojanja i rada. Sa tri zaposlena inženjera počelo je sa radom u novembru 2003. godine, a deceniju i po kasnije SET zapošljava 180 ljudi, koji projektuju i grade na desetine hiljada metara kvadratnih stambenog i poslovnog prostora. Respektabilan su partner vodećim institucijama i investitorima i u isto vreme grade mrežu poverenja sa svojim podizvođačima i dobavljačima, jer je to jedini način za rast i razvoj, kažu u ovoj šabačkoj firmi.

SET - Zemunske kapije - gradilište

Zemunske kapije - gradilište

Ovo preduzeće projektovalo je i gradi oko 40.000m² u naselju Zemunske kapije, a dobilo je i izgradnju još jednog objekta u ovom naselju, što predstavlja nastavak uspešne saradnje sa Građevinskom direkcijom Srbije, kao najvećim investitorom, sa kojim je, prethodno, radilo i u naseljima „Stepa Stepanović” i „Dr Ivan Ribar”. U isto vreme privodi se kraju veliki stambeno-poslovni objekat u samom centru Šapca, nedaleko od već useljenih zgrada koje je takođe gradio SET.

SET - Zgrada u centru Šapca

Zgrada u centru Šapca

- Za ovih petnaest godina gradimo i svoj tim, poveravajući velike poslove mladim ljudima, dajući im priliku da rastu sa nama. Danas smo spremni da sami projektujemo i izgradimo celu jednu fabriku, po principu ključ u ruke. Gradeći svoj profesionalni san i svoje preduzeće, moj suprug Živko i ja gradili smo i priliku za mlade, pa i svoju decu, koja su u međuvremenu stasala za svoja profesionalna opredeljenja - kaže Milenca Srećković, direktorka SET-a.

SET - Milenca Srećković

Milenca Srećković

Ona i suprug Živko predvode tim koji se potvrdio na mnogim projektima.

- Kažu da je odlika energije graditelja, koju mislim da i sama imam, da traže celovita rešenja. Tako je naša zamisao od početka bila da se bavimo sistemskim inženjeringom – otuda i ime Sistem inženjering tim – SET. A, vreme je pokazalo da „ime jeste znamenje”, pa smo potvrdili da iz velike ljubavi prema poslu koji radite i posvećenosti nastaju najbolji rezultati – kaže direktorka SET-a.

Primerom svojih roditelja krenuli su i kćerka i sin - Marija i Miloš. Marija Srećković Pucar, master arhitekta, bila je rukovodilac posla koji je danas jedna od najznačajnijih referenci SET-a – izgradnje poslovnog objekta japanskog giganta, kompanije Yazaki, koji je završen u rekodnom roku.

- Kao tim smo radili na izgradnji Jazakija. Bio je to veliki profesionalni izazov za sve nas, ali i prilika da pokažemo koliko možemo i potvrdimo svoju profesionalnost i kvalitet. Ovako značajnih poslovnih uspeha ne bi bilo da nismo tim. Tim čine ljudi, njihovo znanje i spremnost da se posvete i to je najveći kvalitet naše firme – dodaje Marija Srećković Pucar, master arhitekta, koja je rukovodila izgradnjom ovog objekta.

SET - Fabrika Yazaki

Fabrika Yazaki

Miloš je na čelu SET ++ firme, mladog IT kolektiva.

- SET ++ je nastao kao izraz potrebe da najpre SET svoje poslovanje učini bržim i efikasnijim, komunikaciju dinamičnom, razmenu informacija i donošenje odluka brzim, što značajno doprinosi poboljšanju poslovanja i uspehu. Naš informacioni sistem SIMA danas umrežava sve koji rade u SET-u i sa kojima radi SET, pojednostavljuje proces rada, a prihvataju ga i naši poslovni partneri. Cilj nam je da ga unapredimo i ponudimo poslovnom svetu, jer štedi najdragocenije što danas imamo - vreme, a pritom na jednom mestu dostupnim čini sve što nam može biti od koristi za brzo donošenje najboljih odluka – kaže Miloš Srećković.

Osim profesionalne posvećenosti, u SET-u se velika pažnja poklanja društvenom angažovanju, jer veruju da se „deo sveta ne može biti ako niste deo sopstvenog okruženja“. Jedan su od inicijatora i pokretača akcije izgradnje Spomen kompleksa na Ceru, pokrenuli su akciju izgradnje Crkve rođenja Bogorodice u Vitojevcima, donatori su izgradnje Doma za decu sa autizmom, koji gradi Fondacija „Humano srce Šapca“, na imanju koje je dar Eparhije šabačke i Nj.P. episkopa Lavrentija.

SET - Tim je snaga SET-a

Tim je snaga SET-a

U ovoj godini SET stipendira učenike Tehničke škole i Šabačke gimnazije, koji se obrazuju u područjima građevinarstva i informacionih tehnologija, u želji da mladima pruži šansu za kvalitetno obrazovanje, ali i priliku da rade u svom gradu, pa je dvoje stipendista već pronašlo mesto u timu SET-a.

-  Za uspeh nije dovoljno da ste profesionalni – to se podrazumeva. Morate voleti to što radite. I ono što je najvažnije – ništa ne možete sami. Mi smo deo sveta, želimo da budemo i deo svetske podele posla, pa zato stvaramo priliku da svi vredni, obrazovani, kreativni ljudi ovde rade i stvaraju. Informacione tehnologije i savremeno poslovanje otvaraju mogućnost da živite u svojoj zemlji, a radite i poslujete sa celim svetom. Zato naša firma podržava obrazovanje i edukaciju, kako svojih zaposlenih, tako i mladih ljudi, srednjoškolaca, koji tek donose važne odluke. Bez mladih i znanja nema budućnosti – kaže Milenca Srećković.

SET - Zemunske kapije - gradilište

Zemunske kapije - gradilište

SET je angažovan i na mnogim drugim velikim projektima širom naše zemlje. Tako je, između ostalog, uradio Idejni projekat za izgradnju fabrike akumulatora u Trepči, deo je Konzorcijuma za izgradnju velikog regionalnog sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje Mačva, a spreman je i za još veće profesionalne izazove, kažu u ovoj šabačkoj firmi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;