INFONET-468X60-BANNER

Pametna brava sa kamerom i tastaturom

23.11.2017. | Ben Coxworth | New Atlas

Već smo videli video zvono na vratima koje omogućava da vidite ko je pred vratima preko aplikacije na vašem pametnom telefonu. Videli smo i pametne ključeve za vrata koji vam omogućavaju da digitalno kontrolišete ko će ući u vaš dom. Gate Labs je sada kombinovao dva uređaja u jedan i kao rezultat nastao je „Gate Smart Lock“.

Slika 1. „Gate Smart Lock“ (foto: Gate Labs)

Brava sadrži ugradni cilindar i zamena postojeće brave za zatvaranje vrata je moguća samo za nekoliko minuta uz pomoć korišćenja dva vijka. Nakon toga se povezuje sa kućnom wifi mrežom.

Kad god posetilac pritisne dugme na bravi (ili zvono na vratima), ili čak i ako priđe bravi i aktivira se detektor pokreta, bićete obavešteni o tome gde god da ste putem „Gate Door“ aplikacije na vašem pametnom telefonu. Zatim možete da se uključite u dvosmerni video razgovor sa osobom koja je ispred vrata koristeći ugrađenu kameru, mikrofon i zvučnik. Nakon toga, daljinski možete otključati vrata da biste pustili onog ko je ispred.

Slika 2. „Gate Smart Lock“ (foto: Gate Labs)

„Gate lock“ ima tradicionalni prorez za ključ, ali takođe ima i numeričku LED tastaturu koja korisnicima omogućava otključavanje vrata pomoću lozinke. Mogu se namestiti lozinke za jednokratnu upotrebu, koje se mogu dati npr. kuririma koji trebaju nešto da dostave. Dok, stalnu lozinku koriste ukućani.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;