INFONET-468X60-BANNER

Tehnička zaštita objekata firme Securiton

13.07.2023. | Gradjevinarstvo

Securiton d.o.o. je član SwissSecuritas Group i u potpunosti je u službi tehničke zaštite objekata od svog osnivanja 1990. godine pa sve do danas. Uz svoj pionirski duh i dalekovid pristup, u proteklih četvrt veka, Securiton d.o.o. se razvio u priznatog stručnjaka u oblasti bezbednosti. Tokom proteklih godina partnerstvo sa vodećim svetskim kompanijama, kao i saradnja sa projektantima, poslovnim partnerima i zvaničnim institucijama su dokaz poverenja, sveobuhvatnog znanja i kvaliteta.

Tehnička zaštita objekata firme Securiton

Kao stručan, specijalizovan i priznati izvođač, Securiton d.o.o. nudi širok program sistema tehničke zaštite:

  • sisteme automatske dojave požara,
  • sisteme video nadzora,
  • sisteme dojava provale i prepada,
  • sisteme kontrole pristupa,
  • sisteme perimetarske zaštite,
  • sisteme detekcije opasnih gasova,
  • integrisane sisteme tehničke zaštite i
  • sisteme za automatsko gašenje požara.

Tehnička zaštita objekata firme Securiton

Partneri firme Securiton d.o.o. su renomirane fabrike koje imaju veliku tradiciju u proizvodnji i čiji proizvodi ispunjavaju visoke standarde kvaliteta i funkcionalnosti. Pošto su proizvodi sa kojima rade visoko sofisticirani, obuka zaposlenih je vrlo važna. Obuka kod partnera u inostranstvu kod njih je permanentna. Tradicija, kompatibilnost unazad u proizvodnim linijama, profesionalno utrenirani zaposleni i izvanredan odnos cena/kvalitet su njihova prednost u odnosu na većinu konkurenata.

Tehnička zaštita objekata firme Securiton

Securitonovi sistemi automatske dojave požara „SecuriFire“ serije 500/2000/3000 baziraju se na najnovijoj tehnologiji, znanju i iskustvu, što ih čini nenadmašnim kod složenih zahteva na objektu. Ovi sistemi mogu biti prilagođeni svakom objektu, bez obzira na veličinu i složenost.

U posebnim ambijentalnim, prostornim ili tehnološkim uslovima koji onemogućavaju korišćenje klasičnih tačkastih detektora, dolaze do izražaja prednosti Securitonovih specijalnih sistema:

  • usisni detektori dima „SecuriRas“ ASD 531/532/535;
  • linijski detektori toplote „SecuriSens“ ADW 535;
  • linijski detektori toplote „SecuriSens“ LIST i d-LIST;
  • linijski detektori dima „SecuriBeam“ BSD 535 i ILIA.

Tehnička zaštita objekata firme Securiton

Securiton ugrađuje sisteme za automatsko gašenje požara:

  • raspršenom vodom (sprinkler i drendžer) u garažama i drugim javnim objektima,
  • ekološkim sredstvima (FM-200, Novec, inertni gasovi, Ecaro 25 i drugi) za kontrolne sobe, arhive, muzeje, bioskope i slično, kao i
  • sisteme R-102 i Piranha za gašenje požara u kuhinjama.

Sistemi detekcije opasnih koncentracija zapaljivih i eksplozivnih gasova u kotlarnicama, podzemnim garažama, laboratorijama i industrijskim postrojenjima takođe su deo Securitonovog programa.

Tehnička zaštita objekata firme Securiton

Sistemi za video nadzor predstavljaju ključni instrument u borbi protiv incidenata. Securiton nudi ove sisteme u različitim stepenima kompleksnosti i za širok raspon primene. Securiton koristi prednosti najsavremenije tehnologije video i komunikacijske opreme i specijalne softvere za analitiku slike. Posebno treba istaknuti specijalni softver za video nadzor - „IPS VideoManager“ za video analizu i snimanje. Video analizom mogu se detektovati osobe, požar, dim, ostavljeni prtljag, ispisivanje grafita ili druge vrsta neuobičajenog ponašanja. Moguće je određivanje pozicija i izrada putanje kretanja detektovane osobe ili objekta. Radi se o IP baziranom mrežnom video sistemu za megapikselne kamere sa visokom rezolucijom. Naravno, moguće je integrisati i postojeće analogne kamere i sisteme.

Securiton nudi sisteme automatske dojave provale i prepada, koji pružaju bezbednost mnogim objektima i ustanovama koji ga već koriste. Ovi sistemi su ugrađeni tamo gde postoje vrednosti koje se moraju zaštititi od provale. Perimetarska zaštita predstavlja prvu efikasnu prepreku za provalnike. Securiton raspolaže sistemima perimetarske zaštite sa raznim tehnologijama detekcije. Takvi sistemi mogu da registruju svaki kontakt nepoželjnog lica sa ogradom ili zaštitnim zidom, dok će kod nekih sistema samo prisustvo nepoželjnog lica u štićenom prostoru aktivirati alarm.

Tehnička zaštita objekata firme Securiton

Sistemi kontrole pristupa omogućuju zaštitu objekta ili pojedinih delova u objektu od neovlašćenog ulaska, a omogućuju i evidenciju ulaska i izlaska iz štićenog prostora.

Securitonovi integrisani sistemi zaštite pokrivaju sva ključna područja monitoringa i nadzora, bez obzira na veličinu objekta i zahteve klijenta. Specijalni softveri daju mogućnost daljinskog nadzora i upravljanja sa jednim ili više sistema zaštite.

Kvalitet na svim nivoima je apsolutni preduslov za pouzdano funkcionisanje sigurnosnih sistema. Securiton proizvodi se izrađuju prema visokim standardima kvaliteta, što potvrđuju sertifikati renomiranih svetskih laboratorija. Uspostavili su i primenjuju standarde SRPS ISO 9001: 2008, SRPS ISO 14001: 2005 i SRPS OHSAS 18001: 2008 za oblast projektovanja, inženjeringa i servisiranja sistema tehničke zaštite objekata.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;