INFONET-468X60-BANNER

Sakrivena pametna brava

14.01.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Veliki broj pametnih brava postavljen iznad postojeće brave na vratima štrči, nije dopadljiv i uglavno smeta ljudima. Ovim problemima je došao kraj jer je firma Level osmislila bravu koja je sakrivena u vratima. Ugradnja je veoma jednostavna.

“Level Lock”

“Level Lock” (foto: Level)

Upotrebom samo šrafcigera, korisnici započinju uklanjanje postojeće brave sa rezom, nakon čega uvuku “Level Lock” jezičak - to je onaj deo koji horizontalno ulazi i izlazi dok se vrata zaključavaju i otključavaju. Zatim se ugradi motorizovani mehanizam za zaključavanje. On uključuje unutrašnji kraj jezička i postavlja se unutar postojećeg otvora na vratima gde se nalazio mehanizam stare brave. Na kraju se ponovo postavljaju spoljni delovi brave i originalni cilindar koji sadrži ključanice i ručke. On se ne postavlja unutar vrata samo zbog estetike, već njegova unutrašnja šipka prolazi kroz “Level Lock” mehanizam. To znači da se brava i dalje može koristiti za ručno zaključavanje i otključavanje vrata, ako je potrebno.

“Level Lock” ima iste karakteristike kao i druge pametne brave. Na primer, može se zaključati/otključati pomoću iOS/Android aplikacije, plus može se podesiti da se automatski zaključa u određenom momentu nakon zatvaranja vrata, ili da se otključa kada se otkrije približavanje Bluetooth signala korisnikov pametnog telefona.

“Level Lock”

“Level Lock” (foto: Level)

Aplikacija se takođe može koristiti i za daljinsko pristupanje zaključavanju/otključavanju određenim danima i vremenima, za praćenje ko je ušao i izašao iz kuće, kao i za primanje upozorenja npr. da je baterija pri kraju. Bravu napaja CR2 baterija koja bi trebalo da može da izdrži upotrebu od godinu dana, pre nego što se zameni novom.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;