INFONET-468X60-BANNER

Norveški studenti izgradili savremenu drvenu saunu na moru

29.06.2015. | Dezeen

Studenti sa Arhitektonskog fakulteta u Oslu su nedavno završili „Trake“ - saunu i terasu od ariša izgrađenu na vrhu kamenitog keja. Drvena struktura je završena samo za četiri nedelje u Kleivanu, Norveška, i ona je stvorena kao deo studio projekta na fakultetu.

Savremena zgrada odaje počast staroj seoskoj arhitekturi iz ranog dvadesetog veka oponašanjem silueta tri postojeće zgrade koje se nalaze u njenoj neposrednoj blizini.

Studentski projekat je dobio ime po svom dizajnu nalik trakama koji liči na tri spojene drvene trake koje se pojedinačno izdižu kako bi formirale tri dvovodna krova na jednoj strani i lagano upuštanje ka vodi na drugoj strani.

Volumeni saune nalik kolibi podsećaju na tradicionalne lučke seoske zgrade - ribarske kolibe, zgrade za proizvodnju ulja iz jetri bakalara, i zgrade sa usoljavanje bakalara - i raspoređene su tako da liče na tri odvojene zgrade.

Međutim, one su povezane i smeštaju malu suanu, peć na drva, kao i tri ugrađene klupe. Prirodno svetlo plavi enterijer obložen drvetom ariša kroz prozore napravljene od providne polikarbonatske plastike i zastakljenog zida koji uokviruje poglede na norveške planine.

Studenti su takođe projektovali i prostranu spoljašnju terasu sa ugrađenim klupama, trpezarijskim stolom, i uronjenim roštiljem. Spoljašnji džakuzi se nalazi na manjoj terasi na suprotnoj strani od saune.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;