INFONET-468X60-BANNER

Sjajna kancelarija nalik kućici na drvetu u Londonu

18.06.2015. | Dezeen

Londonski arhitektonski biro Tate Hamer se udružio sa biroom Gensler, umetnicom Natali Jeremijenko i biroom Shuster+Moseley kako bi projektovali i izgradili privremeni kancelarijski prostor nalik kućici na drvetu koji ohrabrulje ljude da posete park u kojem je smešten.

Ova malena struktura je nazvana „TREExOFFICE“ i nalazi se u parku u blizini Hokston trga u Londonu, a izgrađena je kao deo inicijative koja je posvećena unapređenju javnih prostora i parkova u londonskoj opštini Hakni.

Struktura je napravljena od presovanog papira i drveta umotanog sa providnom plastikom i polikarbonatnim letvicama. Ona okružuje stablo jednog od 60.000 drveća koje se nalaze u parkovima ove opštine i stoji na štulama.

Enterijer poseduje drvene klupe, električnu energiju i Wi-Fi, i funkcioniše kao savršeni otvoreni poslovni prostor ili mesto za sastanke. Izradom ove strukture, tim je privukao pažnju na značaj javnih parkova i inspirisao ljude da ih češće koriste u svom svakodnevnom životu.

Projekat je izgrađen kao deo inicijative za poboljšanje javnih parkova i površina, a on predstavlja prototip za tip strukture koja bi se mogla nalaziti u gradskim parkovima u većoj meri, služeći prvenstveno kao mamac za provođenje vremena u parku.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;