INFONET-468X60-BANNER

Moderna ambar kuća

29.05.2015. | Ignant

Propala seoska kuća u Geldermalsenu u Holandiji je maestralno obnovljena zahvaljujući trudu arhitektonskog biroa Maxwan Architecture, pretvarajući sivilo ruševine u svetlu, živopisnu kuću.

Investitor je bio bračni par koji je želeo svetlu kuću sa fokusom na kuhinjski prostor sa jasnim pogledima na okolinu gde bi mogli da se opuste, zabave prijatelje i organizuju povremene degustacije vina za svoje klijente.

„Prilikom naše prve posete kući, shvatili smo da je ona bukvalo nenastanjiva. Ono što je nama bilo zapanjujuće je da kuća nije imala skoro nikakav odnos sa prekrasnom prirodom koja je okružuje. Svi fasadni otvori su bili premali, na pogrešnom mestu ili oboje“, rekli su investitori.

Ali sa napornim radom i jasnom kreativnom vizijom, enterijer je postao divno mesto za provođenje vremena. Završni element je bio veliki komad nameštaja koji služi kao kuhinja, ostava, stepenice i biblioteka, sve u jednom.

Zahvaljujući viziji investitora i naporu arhitekata iz biroa Maxwan Architecture, kuća je sada svetla, otvorena i prozračna, sa prizemljem koji služi kao veliki zavani prostor za smeštaj klijenata i njihovih gostiju.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;