INFONET-468X60-BANNER

Uska japanska kuću usred Los Anđelesa

27.05.2015. | Architizer

Arhitekonski biro Anonymous Architects se pojavio na projektantskoj sceni sa nekoliko posebnih projekata u poslednje vreme, uključujući i kuću „Jeguljino gnezdo“ (Eel's Nest) u Los Anđelesu.

Ime kuće se odnosi na vrlo uske parcele u Japanu koje su između dva i pet metara široke, koliko je zapravo i tačna širina (5m) ovog projekta u Los Anđelesu. Posebna urbanistička dozvola je morala biti pribavljena kako bi kuća bila izgrađena viša od ostalih, što je intervencija koja je udvostručila unutrašnji prostor objekta.

Prvobitna kuća je izgrađena na ovoj jedinstvenoj parceli površine 72 metara kvadratnih 1929. godine, i iako je većina nje morala biti srušena, neki od originalnih podrumskih zidova su još vidljivi.

Arhitekte su se fokusirale na uvođenje što je više moguće prirodnog svetla u objekat. Ovo je postignuto stvaranje prozora velikih površina koji u nekim slučajevima zauzimaju čitave unutrašnje zidove.

Kao rezultat toga, prirodno osvetljenje prodire u sva tri nivoa kuće koja je obložena sa elegantnom, ali minimalističkom serijom nameštaja i podova od prirodnog drveta. Krovna bašta poseduje stabla masline i pruža poglede iznad gustog urbanog pejzaža sve do holivudskog znaka i obližnjih planina San Gabrijel.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;