INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Solarna vikendica obuhvata prirodu kroz energetski efikasan dizajn

05.05.2015. | Inhabitat

Da li biste voleli da imate spektakularnu vikendicu gde biste mogli da uživate u prirodnim lepotama bez briga? Jedna srećna porodica ima upravo to: prekrasnu energetski efikasnu kuću na ivici udaljenog jezera Kli Elum u planinama Kaskejd u SAD-u.

Kuća je projektovana od strane arhitektonskog biroa Johnston Architects sa naglaskom na život na otvorenom, i ona smešta dvadesetoro ljudi.

Kuća je prvobitno stvorena kao vikendica, ali ona takođe služi kao stalni dom za sedmočlanu porodicu. Lepo drvo oblaže zgradu spolja i iznutra, dok je obilje zastakljenja zaslužno za prelepe poglede koji se pružaju na jezero, kao i uvođenje prirodne svetlosti i toplote u dom.

Energetski efikasni dom takođe koristi solarne toplotne principe, pasivni solarni dizajn, solarne panele, toplotno zračenje, efikasnu termoizolaciju, kao i sisteme za rekuperaciju toplote.

Vikendica nudi mnogo prostora, unutra i spoja, za rad, život i igru. Arhitekte su osmislile više balkona i terasa, kao i otvoreni bazen i kamin. Savremeni enterijer nudi više dnevnih boravaka, svi sa fokusom na spoljašnje prostore. Gabionski zidovi su korišćeni u spoljašnjosti, kao i u enterijeru.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;