INFONET-468X60-BANNER

Transformacija bivšeg disko kluba u kancelarijski prostor sa lebdećim zidovima

04.05.2015. | Dezeen

Teško je zamisliti da je ovaj elegantan kancelarijski prostor u Japanu nekada bio mračan, zatvoreni disko klub. Bivši klub u skladištu je transformisan od strane japanskog arhitektonskog biroa Sasaki Architecture u svetao minimalistički prostor sa visokim plafonima i zidovima koji deluju kao da lebde u prostoru.

Kancelarija je nazvana Zidni oblak, a ona koristi postojeće pregrade i ima obilje prirodne svetlosti koja prolazi kroz donje zastakljene delove zidova radi osvetljivanja celokupnog prostora kancelarije.

Bivše skladište na obali u Minato okrugu u Tokiju je korišćeno kao popularni disko klub pod nazivom Tokijska Julijana tokom 1990-tih godina. Klub je zatvoren, a zbog svojih niskih plafona, nije korišćeno godinama.

Biro Sasaki Architecture je preuzeo zadatak konverzije ovog prostora u svetao kancelarijski prostor koji ne prikazuje nikakve tragove „represivnog osećaja“ koji je nekada vladao u bivšem noćnom klubu.

Arhitekte su povećale visinu prostora uklanjanjem postojećih lažnih plafona i dodavanjem zidnih particija ispod greda kako bi odvojili različite oblasti. Neki od zidova leže na staklenim elementima koji omogućavaju prorod prirodne svetlosti do najdubljeg dela enterijera i čine prostor većim, prostoranijim i naizgled ujedinjenim sa lepim betonskim podom koji ujedinjuje sve prostore.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ATM
ATM
SUBOTICA

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

MAREX
MAREX
GROSUPLJE
www.marex.si

hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;