IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Korten pustinjski dom sa pogledom na najupečatljivije formacije stena

07.04.2015. | Contemporist

Materijali lokalnog porekla i izrade oblažu ovaj udaljeni pustinjski dom smešten na granici sa Nacionalnim parkom Kapitol Rif u Juti, SAD. Pokriven sa valovitim Korten (Corten) čelikom, ova skupina malih ugaonih zgrada je projektovan od strane biroa Imbue Design tako da evocira pustinjski prašljav i robustan karakter.

Minimalističko prebivalište ne skreće pažnju sa okoline i savršeno se uklapa sa njom: veliki zastakljeni otvori uokviruju neuporedive panoramske poglede na neke od najupečatljivijih formacija stena na svetu.

Klaster zgrada se sastoji od tri samostalne strukture: glavne rezidencije, gostinjske kuće i male garaže/studija. Kortenom obložena pustinjska kuća je izgrađena sa malim budžetom i ona ima minimalističku estetiku koja ne utiče na pustinjski pejzaž. Geometrijski oblik i orijentacija glavne rezidencije optimizuje poglede na dve najistaknutije formacije stene u regionu.

Ugaoni čelični krovovi crveno-narandžaste boje oponašaju formacije crvene stene i pružaju snažan kontrast okruženju sa čvornatim drvećima smreke koje se nalaze na parceli.

Valoviti Korten paneli i daske od kedrovine će razviti atraktivnu patinu tokom vremena. Minimalistički enterijer ispunjen svetlošću se odlikuje sa belim zidovima i nameštajem u zemljanim tonovima.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;