INFONET-468X60-BANNER

Renoviranje stare gradske kuće u Osaki korišćenjem zavesa umesto zidova

24.03.2015. | Dezeen

Japanski arhitekta Kacuteru Matumura je renovirao unutrašnjost stare kuće u Osaki i transformisao je u dvospratnu rezidencuju koja koristi zavese kao zidove. On je razrušio unutrašnjost zgrade, koristio reciklirane materijale za redekoraciju, i postavio fleksibilne particije zavesa koje se pomeraju sa svakim povetarcem.

Kuća je građena za mladi par koji je želeo da renovira staru zgradu umesto da kupi novu. Sve u unutrašnjosti je demolirano i uklonjeno, a arhitekta je dodao dodatnu izolaciju i nadogradio prostor u skladu sa trenutnim lokalnim propisima.

Pored toaleta i kupatila, sve druge prostorije u kući imaju particije bez vrata. Materijali koji su preostali prilikom rušenja su ponovo upotrebljivani tamo gde je to bilo moguće - od podova su napravljene police, a vrata od kupatila su takođe ponovo upotrebljena.

Novi raspored u prizemlju doma obuhvata tri prostorije: ulazni hol, spavaću sobu i kupatilo. Ulazni hol ima dovoljno prostora za skladištenje i police za odlaganje bicikala i obuće.

Dok je prizemlje podeljeno na manje prostore, gornji sprat funkcioniše kao jedna velika prostorija koja se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje i trpezarije.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;