INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prirodno hlađena kuća na plaži u Australiji

16.03.2015. | Inhabitat

Kuća na plaži „Martha Beach House“, delo arhitektonskog biroa Wolveridge Architects, je prirodno hlađena porodična kuća smeštena u predgrađu Melburna, Australija. Ona je druga kuća u ovom naselju koja je projektovana od strane istog arhitektonskog biroa, i iskorišćava prethodna iskustva arhitekata kako bi pružili udoban porodični dom.

Kuća ima fleksibilan stambeni prostor, uključujući četiri spavaće sobe, kuhinju i trpezariju koje su smeštene na severnoj strani koja gleda na bazen. Prostori različitih nivoa intimnosti i prirodnog osvetljenja stvaraju različite atmosfere sa maksimiziranim unosom prirodne svetlosti i vidikovcima za uživanje u pejzažu.

Kuća na plaži „Martha Beach House“ pruža zaštitu stanarima od predominantnih primorskih vetrova i koristi unakrsnu ventilaciju za efikasno hlađenje svojih prostorija.

Zgrada poseduje velikodušan prostor za decu sa područjima za učenje i igru i spavaćim sobama. Niži nivo omogućava stanarima da se posvete različitim vikend aktivnostima bez narušavanja svakodnevnog života domaćinstva.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;