INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prekrasni pačvork drvenih žaluzina transformiše ovaj dom u Vijetnamu

13.03.2015. | Arch Daily

Ukoliko ste u potrazi za načinima kako da učinite trpezariju aktraktivnim delom vaše kuće, neće vam škoditi da pogledate ovaj primer arhitektonskog biro AHL iz Vijetnama koji je nedavno renovirao enterijer kuće EPV.

Kuća je smeštena u predeo divnih starih stabala u gradskom području Ekopark u Vijetnamu. Crpeći inspiraciju iz okolne urbane šume, arhitekte su obložile enterijer kuće EPV sa prelepim teksturisanim drvenim materijalom, uključujući i privlačni pačvork od drvenih žaluzina koji uokviruju centralno smeštenu trpezariju.

Inspirisani šumovitim pejzažom Ekoparka, arhitekte su pokušali da oponašaju te pejzažne karakteristike u celom stanu i opisuju njihovu ideju kao „čistu, jednostavnu i pomalo rustičnu sa delikatnim detaljima“.

Najveća promena rasporeda se odigrala u prizemlju, gde su zidovi sklonjeni kako bi se stvorio otvoreni prostor. Sistem kliznih i sklapajućih vrata sa staklenim panelima od poda do plafona spajaju terasu sa dnevnim prostorom i uvode dovoljne količine svetlosti u zatvoreni prostor.

Veliki prostor duple spratne visine stvoren u centru zgrade smešta trpezarijski sto kao žižu prostora. Ova lokacija dobija najviše prirodne svetlosti i ventilacije u celoj kući. Pored prelepog visećeg rasvetnog elementa, dva pačvork bloka napravljenih od drvenih žaluzina okružuju trpezariju. Pačvork drvenih žaluzina pokriva zidove drugog sprata, kao i deo plafona u prizemlju, što pomaže u sakrivanju tehničkih sistema.

Zidovi od poliranog betona i cementa upotpunjuju enterijer kuće EPV koji je uglavnom pokriven sa drvenim i bambus završnim elementima. Završni materijali stvaraju rustični ali delikatni karakter u celoj kući.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;